Un incendi crema 15 hectàrees de pinar i oliveres al terme municipal de Valljunquera


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Valljunquera
» dilluns, 18 de juliol de 2011

Un incendi declarat entre les poblacions de la Vall del Tormo i Valljunquera ha cremat aquest dilluns unes 15 hectàrees de pinar i olivera. Lo foc es va declarar a primera hora de la tarde, afectant a una zona baixa de pi blanc molt propera a la població deshabitada del Mas del Llaurador. Segons fonts d’emergència, en l’extinció de l’incendi van participar tres helicòpters, un altre de coordinació, set moto-bombes, un hidroavió i quatre quadrilles terrestres. Lo foc va ser estabilitzat en sis hores.

A més, i pocs minuts després que es declarés l’incendi, la N-420 entre els municipis de Valljunquera i la Vall del Tormo es va registrar un accident de trànsit entre una furgoneta i un vehicle. Segons les fonts, l’accident de trànsit se va produir després de l’incendi, de manera que no va ser la causa del foc. A més, veïns de la zona van destacar que el xoc va poder produir-se per una badada d’un dels conductors que estave mirant l’incendi, ja que este es va declarar molt pròxim a la via N-420.

A causa de la ràpida actuació dels equips d’extinció d’incendis, no es va haver de lamentar la pèrdua de més hectàrees de pi i de cultiu, ja que el fort vent podia complicar els treballs. Este ha estat lo segon foc declarat a la comarca del Matarranya des de començament d’estiu.

Més informació: |