Vilafranca neteja d’herbes els seus carrers amb les brigades d’estiu




comarquesnord.cat, Vilafranca
» dijous, 4 d’agost de 2011

Prou entrat el mes de Juliol, es posaven en acció els operaris contractats per l’Ajuntament de Vilafranca gràcies a les subvencions rebudes amb els programes ‘Epamer’, ‘Ezoint’ i ‘Emcorp’. Un total de 14 treballadors s’han vist beneficiats en aquest any 2011 i son diferents els treballs que realitzaran durant aquest estiu. Per a fer front econòmicament es compta amb 57.000 euros. Els membres del ‘Epamer’ s’encarreguen de la neteja als jardins i d’esbrossar les herbes dels carrers, mentre que els de l’Emcorp passen a engreixar la brigada d’obres. El personal del ‘Ezoint’ es dedica a qüestions administratives a la Biblioteca Municipal o l’Oficina de Turisme.

Com l’inici de les feines d’ha endarrerit per qüestions burocràtiques alienes a l’Ajuntament, els contractes dels treballadors d’aquestos programes s’allargarà fins al 19 d’Octubre.

La Brigada d’Obres, amb els treballadors que habitualment la conformen més els que han entrat aquest estiu amb l’Emcorp, s’encarreguen també del muntatge i desmuntatge de la Fira de la Magdalena o de les barreres per a les Festes d’Agost. De fet, aquestos dies ja han començat a muntar-se en vista a les properes Festes, que s’inicien el divendres 12 d’Agost.

En aquest any 2011 han estat moltes les persones interessades en aquestes places de treball gestionades per el Servef. De fet, la selecció es realitzava per part de la taula de contractació de l’Ajuntament amb la participació dels tres partits polítics que el conformen i dels sindicats UGT i CCOO, seguint els criteris que s’estableixen des del Servef, que és qui autoritza aquestes contractacions.