Les carrosses passaran dues vegades pels porxes a L’Anunci del 53 Sexenni de Morella


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 5 d’agost de 2011

Morella ha encetat el compte enrere de quatre setmanes per a l’arribada del Anunci del 53 Sexenni. El diumenge 28 d’agost la localitat viurà una jornada única que solament es repeteix cada sis anys que omplirà els seus carrers de colors i tones de confeti. Una festa en la qual es pregona que els morellans estan disposats a complir el vot que els seus avantpassats van contraure amb la marededéu de Vallivana i realitzar en el seu honor un novenari anunciant les festes sexennals que se celebraran l’any 2012. S’espera la visita de 40.000 persones, xifra que es concretava en l’última Junta de Seguretat en la qual es va organitzar el dispositiu de tràfic i el protocol de seguretat per a evitar qualsevol problema. 
 Els diferents elements que formen la celebració s’estan ultimant aquests dies. Els participants de les carrosses apuren els treballs per a poder eixir en l’Anunci. Aprofitant l’estiu i les vacances acadèmiques s’intensifiquen les tasques. El polígon industrial o diferents cotxeres del municipi no descansen, principalment a les vesprades i nits, sobretot els que s’han deixat el treball per al final. Els més previsors, principalment les carrosses infantils, tenen pràcticament tot acabat, esperant que arribe l’últim cap de setmana d’agost per a exposar el treball de quasi tot un any.

Finalment, seran un total de 38 carrosses les que participaran en la desfilada, reunint només amb els participants de les mateixes a prop de 2.000 persones, com fa sis anys. Les carrosses infantils ocuparan els primers llocs. La desfilada l’obrirà ‘Toy d’Anunci’ formada per xiquets de cinc anys. Entre les infantils, els noms ja donen pistes de les carrosses que es podran gaudir i les temàtiques escollides com ‘Els Increïbles’, ‘Pirates Morellans’, ‘Popeye’ o ‘Pingüins de Madagascar’, molts d’ells amb personatges de pel·lícules i sèries que triomfen entre els més joves.

Respecte a les carrosses adultes, la primera ocuparà el lloc 11 i serà ‘El Còmic’. Tancarà la desfilada la número 38 ‘Els Ports Aventura’. Entre els noms destaca que hi ha molts grups de Quintes de diferents anys i també alguns títols que donen pistes com ‘Hispània’, ‘Disco Fever’, ‘Surf’, ‘Shrek’ i fins i tot s’ha colat la musa de la música ‘Lady Gaga’. 
 L’ajuntament de Morella ha realitzat les últimes setmanes fotografies amb els grups que participen a l’Anunci per a que isquen publicades en el programa de festes que s’espera repartir aquest cap de setmana. Una d’elles és la d’On anem la liem en la qual apareixerà el Mourinho que tanta expectació va crear fa uns mesos coincidint amb l’eliminatòria Barça – Madrid de Champions. A més, s’ha passat un qüestionari en el qual els representants donen diferents dades per a realitzar un informe com el nom dels integrants, el motiu pel qual han escollit la temàtica que adorna la carrossa o els quilos de confeti que llançaran.

Una de les novetats de la desfilada d’enguany serà el recorregut. Aquest Anunci, les carrosses passaran dues vegades pel centre de la ciutat. Anteriorment es recorria el limit de la muralla “es perdia el ritme de la festa i creiem que així la desfilada de carrosses serà més atractiu i organitzat” apuntava l’edil de festes, Amadeu Bordás.

Aquest dilluns començava un calendari intens d’activitats a Morella denominat ‘L’Estiu de l’Anunci’ amb 150 actes que tenen la guinda el 28 d’agost. Relacionats amb la festa que anuncia el Sexenni, diumenge que ve apareixeran Els Ninots. Aquestes simpàtiques figures fan crítiques amb to irònic de l’actualitat morellana, situant-se en diversos carrers de la localitat els tres primers diumenges d’agost. D’altra banda, el dia de l’Assumpció, el 15 d’agost, voltejaran al carrer de la Font Els Volantins, un altre element que solament es pot gaudir en any de Anunci o Sexenni girant al pas de la processó. Tot en un mes d’agost a Morella qyue és el mes de l’Anunci del 53 Sexenni.

“S’ha plantejat que les carrosses més voluminoses ixquen del Pla dels Estudis”

Entrevista amb el regidor de festes de l’Ajuntament de Morella, Amadeo Bordàs, emesa per nord · la televisió comarcal sobre els Bous de Sant Roc i el posterior Anunci del 53 Sexenni

Més informació: