Morella mostra el treball de l’elaboració de les 38 carrosses de l’Anunci en el llibre de festes


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 5 d’agost de 2011

La setmana de Joventut comença avui amb la inauguració del bar de la setmana, el correfoc i la festa del Carib
El regidor de festes, Amadeu Bordàs, la regidora de cultura, María Rallo, i el dissenyador, Miguel Ángel Troncho, han presentat el llibre de festes de l’Anunci. La principal novetat és que s’ha fotografiat als participants en la desfilada del dia 28 d’agost i s’ha mostrat el treball de cada u.

Amadeu Bordàs destacava que “fa sis anys es va elaborar un programa de festes que feia un recorregut per les distintes desfilades del segle XX. En este cas, hem apostat per mostrar el present i el futur de les carrosses”. Per això, l’edil ha agraït “l’esforç de tots els col·laboradors que han fet possible que este llibre isca avant, tant de les empreses com dels representants de les carrosses que ens han coordinat als integrants de cada una”.

A més del treball d’elaboració de cada carrossa i els seus integrants, el llibre mostra la figura del pregoner i de les reines, els elements previs a la festa, com els Ninots i els Volantins, la pregonera de festes, el programa d’actes, la guia comercial i dos textos d’efemèrides sobre la història de Morella. En concret, estos articles elaborats des de l’àrea de cultura, relaten les vides entrecreuades de la Pardala i de Bisbe Martí i expliquen la visita fa 80 anys del ministre Marcelino Domingo a Morella, després de la declaració del castell, les muralles i la Basílica com a monument nacional. Arran d’estes coincidències, María Rallo explicava que “enguany es reforçarà l’activitat durant la setmana de les festes en honor a Sant Roc per a realitzar visites guiades sobre la figura de Bisbe Martí, la Pardala i la declaració del patrimoni de Morella com a monument nacional”.

Rallo també recordava que avui s’inicia la Setmana de la Joventut, amb la inauguració del Bar de la Setmana, el correfoc i la festa del Carib, que organitza Els Ports Ràdio. A més, afirmava que “cal destacar el treball que ha realitzat Morellajove per a organitzar una Setmana amb moltes activitats per a tots els públics”. Finalment, apuntava que “la música també clàssica també serà protagonista en l’Estiu de l’Anunci, amb la celebració del Festival Internacional de Música, la setmana que ve i, el primer cicle d’Estiu Morella Sonora, l’última setmana d’agost”.

Finalment, Troncho recordava que per a l’elaboració del programa s’ha tornat a utilitzar paper reciclat i que el disseny tan visual i colorit fa referència als cercles del confeti de l’Anunci.

» Comissió organitzadora
D’altra banda, avui s’ha tornat a reunir la comissió organitzadora de l’Anunci, amb tal de continuar amb tots els preparatius per a la celebració d’esta multitudinària festa. La principal novetat és que la setmana que ve es convocarà tots els representants de les carrosses participants per a explicar-los tots els detalls organitzatius.

Més informació: |