Morella, immersa de ple en l’Anunci del 53 Sexenni amb els Ninots


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» diumenge, 7 d’agost de 2011

Morella ja està immersa en l’Anunci de les seues festes més importants. La “plantà dels Ninots” és la primera manifestació d’este simbòlica festa que se celebra cada sis anys. En total, set carrers s’han reunit per a enginyar les seues sàtires i parodiar l’actualitat del municipi. La “plantà” es repetirà els pròxims diumenges d’agost, fins a arribar al dia 28 que tindrà lloc el dia gran de l’Anunci.

Estes figures consistixen en ninots de dimensions humanitzes prou estrafolaris, que inclouen un poema que explica l’escena que representen i que sol ser una sàtira sobre els fets que han ocorregut en els últims temps en la ciutat. Els Ninots arriben a la ciutat procedents dels seus masos després de sis anys i relaten aquells canvis que més els han sorprés. Les obres del Parador, el tancament del Cardenal Ram o la Fàbrica Giner, l’estat de l’edifici Colomer-Zurita, la Nacional 232, l’arreglament d’alguns carrers, la preparació de les carrosses que desfilaran el dia de l’Anunci o de les festes, són alguns temes que es reflexen en eixos versos. Però no sols la política local es retrata, sinó que la Llei antitabac, els retalls de les pensions o l’augment de l’edat de jubilació, també tenen el seu protagonisme. Dels set carrers que participen, Zaporta, Juan Giner, El Sol, Portal de Forcall, Costa Borràs, Sant Francesc i Pare Ramon Querol, ëste últim suposa una excepció perquè el primer dia de la “plantà” fa una representació de l’aparició de la Mare de Déu de Vallivana. A partir del següent diumenge, ja ensenyarà els seus Ninots. A més, els veïns de la Costa Borrás també planten els seus ninots el dilluns dia 15, que coincidirà amb la posada en escena dels Volantins.

Per a l’elaboració dels Ninots, els veïns de cada carrer on es planten, realitzen distintes reunions al llarg del mes de juliol. Estes reunions tindran la seua continuïtat una vegada que passe l’Anunci, ja que molts d’estos veïns participaran en la decoració dels seus carrers.

En definitiva, Morella ja respira ambient d’Anunci i els seus veïns estan immersos de ple en tots els preparatius i celebracions. Uns plantant Ninots, altres preparant Volantins, molts acabant les seues carrosses, altres assajant el pregó…

» Fotogaleria: Els Ninots del carrer l’Oficial (07/08/2011)
» Fotogaleria: Els Ninots del carrer Sant Agustí (07/08/2011)
» Fotogaleria: Els Ninots de Les Calçades (07/08/2011)
» Fotogaleria: Els Ninots del carrer El Sol (07/08/2011)
» Fotogaleria: Els Ninots de la Porta de Forcall (07/08/2011)
» Fotogaleria: Els Ninots de la Costa Borràs (07/08/2011)
» Fotogaleria: Els Ninots de Sant Francesc (07/08/2011)

Més informació: |