La Final del campionat de futbito està servida: El Pub vs Teleasis s’enfrontaran per ser els campions

comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 11 d’agost de 2011

La XXI edició del ‘Ciutat de Morella’ ja té final. Els vigents campions, El Pub, tornen a aquest escenari únic i ho faran front al Teleasis Levante, novells en quant a finals, però amb experiència, estant els darrers anys a les portes i havent guanyat un 24 hores.

L’eliminatòria més disputada obria els partits del dimecres. El Pub i Hostal Portell van empatar en l’anada i farien el mateix a la tornada en un encontre èpic i quasi de pel·lícula, sobretot en la recta final.

De nou l’inici va ser d’equilibri total, però en diferents fases. Als primers minuts els de Portell van portar la iniciativa, provant a Dídac amb diferents xuts, mentre que al Pub li va costar entrar al partit, ficant-se les piles quan quedaven poc més de 10 minuts. A partir d’eixe moment, les forces es van igualar i en aquest tram serien els del Pub els que crearien les oportunitats més perilloses com un pal de Monfort claríssim o una ocasió de Carni quan va furtar una pilota a tres quarts de camp. Amb empat a zero s’aplegava al descans.

La segona meitat va començar amb traca. Als 20 segons Albert obriria la llauna per a Portell amb una gran assistència de Carlos Chillida. Llavors, El Pub va tenir que anar a buscar el gol, mentre que els de Portell aguantaven bé. Però als vuit minuts de represa, Ximo empataria el partit, en una bona jugada conjunta del Pub.

Els nervis es van apoderar dels dos conjunts, amb diferents oportunitats clares per a tots dos i també moltes imprecisions en els darrers trams. Dídac es va lluir en vàries ocasions, mentre que El Pub també va tenir les seues ocasions. A falta de sis minuts, Portell va donar l’avís més clar, amb una extraordinària jugada en la que Chillida finalment va rematar al pal. Quan restaven poc més de quatre minuts, els de Portell es van ficar amb cinc faltes, però ja no passarien d’allí.

Els nervis estaven a flor de pell, amb xispes al terreny de joc, tensió i molta incertesa pel que podia passar. Encara van haver-hi més ocasions, com un ma a ma entre Ganchi i Dídac o un pal de Monfort.

La muntanya russa del partit tindria els moments més vibrants al darrer minut. Quan quedaven 42 segons, després d’una jugada amb alguns rebots, Abel xutava a porta, Dídac aturava la pilota i al rebot bombejat aplegaria Chillida tirant-se de planxa i marcant de cap el 2-1 per al seu equip. Bogeria en els integrants de Portell i ànims pel terra al costat del Pub.
En eixe moment, els vigents campions demanarien temps mort i van eixir a per totes. Primer no es van aclarir, amb Dídac eixint de la porteria per fer de jugador. No van haver-hi ocasions en este darrer tram i tot pareixia sentenciat. Però a falta de tres segons, en un final de pel·lícula, Jordi enganxaria un potent i sec xut des d’una posició més llunyana del doble penal. La pilota impactaria lleugerament en un jugador de Portell i es va colar directa a la porteria sense que Héctor, que no la va poder veure, pogués fer res. Gol d’or de Jordi, que igualava l’eliminatòria i obligava a anar als penals.

Els dos equips estaven cansats després de l’esforç físic, però quedaven els penals. El Pub comptava amb un porter de garanties com Dídac, porter habitual d’aquest equip i també del Morella FC, mentre que Héctor Chillida sol fer de jugador, per lo que podia estar desequilibrada la balança. Aquest factor no es va notar massa. Per part de Portell tiraria el propi Héctor que marcava, Mario al qual li va aturar el seu xut Dídac i Carlos Chillida que marcaria sense problemes. El Pub va ser capaç de marcar els tres penals gràcies a l’encert de Moles, Jordi i Ximo. Així, El Pub torna a la final i espera poder revalidar títol, tot i que a falta de 3 segons de partit estava fora i encara amb la condició d’invicte. L’Hostal Portell de nou va fer un gran paper en el campionat i per un detall no està a la final. Al menys, compta a les seues files amb el millor jugador del torneig, Carlos Chillida, que possiblement també serà el màxim golejador. El propi Chillida va rebre els cinc punts per ser millor jugador d’aquest partit i els tres van parar a Dídac.

La segona eliminatòria no va tenir història. El Teleasis va saber mantenir la diferència que va obtenir a l’anada i acabaria guanyant 3 a 1. Josema avançaria als finalistes, mentre que en una jugada afortunada Ibáñez empataria. A falta de 3 minuts per aplegar al descans, Roda faria el 2-1.

La represa no va tenir història, aguantant Teleasis i intentant-ho sense fortuna els de Blanca. Quan quedaven uns cinc minuts Aicart arrodoniria el partit amb el 3 a 1 final, en un global amb clar triomf del Teleasis per 8 a 4. Per al trofeu de millor jugador, cinc punts van ser per a Josema i tres per a Raúl Fabregat de Blanca.

Restaurant Blanca s’acomiadava del Ciutat de Morella en un any en el que ha estat una de les revelacions i ha comptat amb un dels millors jugadors, Christian Ibáñez que de segur donarà de parlar en futures edicions. El Teleasis es classifica per primera vegada a la final, havent fet una gran trajectòria, perdent sols un partit front a la Coope.

Pel que fa als trofeus individuals, amb els partits del dimecres ja coneixem al millor jugador que al final, amb una cursa vertiginosa, ha recaigut en Carlos Chillida, de l’Hostal Portell, amb 28 punts. El de màxim golejador té al capdavant també a Carlos Chillida amb 15 gols i ho té molt bé per assolir també aquest trofeu a falta de la disputa de la final.

Mentre que el de porter menys golejat té primer classificat a Dídac amb 12 gols encaixats en vuit partits. Dídac tindrie que encaixat cinc gols a la final per perdre aquest guardó, quasi la meitat dels gols que ha rebut fins al moment.

El XXI ‘Ciutat de Morella’ està a punt de dir adéu, però encara queda conéixer al seu campió. El Pub o Teleasis: eixa és la qüestió. La final serà aquest divendres a les 20 hores i quan acabe, sabrem la resposta.