El muntatge de cadafals, punt de partida de les Festes de Vilafranca



comarquesnord.cat, Vilafranca
» divendres, 12 d’agost de 2011

Amb el muntatge dels cadafals a la Plaça d’en Blasc, s’han iniciat les Festes 2011 de Vilafranca. A partir de les 8 del matí, els carrers principals de la vila s’han convertit en un anar i tornar de gent, tractors i camions per portar els cadafals per conformar el recinte taurí. A la Plaça, es monten durant tot el matí els 38 cadafals de les penyes, que juntament amb els que instal·la l’Ajuntament, tanque el recinte dels bous. La muntada està organitzada per la Regidoria de Festes, la Comissió de Cadafals i la Comissió de Festes. Cal destacar que les penyes tenen un horari aproximat per transportar el cadafals, per tal d’evitar aglomeracions.

Durant el muntatge sempre apareix algún imprevist. Encara que es coneixen les mides de cada cadafals i tota la Plaça d’en Blasc es troba marcada, s’ha d’improvisar sempre alguna sol·lució davant els xicotets problemes que es presenten.

Totes les penyes de Vilafranca que compten amb cadafals l’han portat durant el matí a la Plaça i a les 3 de la vesprada s’ha donat per concluit el muntatge. A més, s’han tingut que habilitar les porteres que tanquen els carrerons d’accés a les vivendes i comerços de la Plaça.

La Comissió de Cadafals, coordinadora junt amb la Regidoria de Festes d’aquest acte, prepara també la celebració de la festa taurina del Setembre durant el cap de setmana de la Mare de Déu del Llosar.

Amb el recinte taurí ja acabat de muntar i amb la pertinent revisió de l’inspector de les barreres, tot està a punt per a que aquesta matinada tinga lloc l’entrada del bou nº89 i de nom ‘Promesa’, de la prestigiosa ramaderia de Torrestrella de Medina Sidonia (Cadis).

Més informació: |