Més de 20 persones treballaran en el dispositiu sanitari dels bous

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 12 d'agost de 2011 .
Etiquetes: , , ,

Aquest dilluns s’enceten els espectacles taurins dels Bous de Sant Roc i ja està enllestit i organitzat el dispositiu preventiu sanitari que és obligatori en cadascuna d’aquestes activitats. Com tots els anys hi haurà un grup de gent encarregat d’aquestes tasques tant a la Plaça de Bous, com al recinte taurí a l’edifici Bancaixa, enguany a la primera planta on actualment està el Centre Jove. L’any passat, degut a les obres de la Casa de la Cultura, la infermeria dels bous de Sant Roc estava de forma provisional en una caseta a la zona de la Bola prop de la Plaça Colón. Des del Centre de Salut hi haurà un metge i un infermer que treballaran conjuntament amb la Creu Roja.

La dotació a cada espectacle serà de dues persones, metge i infermer, conjuntament amb els voluntaris de Creu Roja, que a cada espectacle taurí n’hi hauran dos: un xòfer de l’ambulància i un camiller. Més de 20 persones que al llarg de tots els Bous de Sant Roc treballaran per a intervindre en cas de necessitat.

Enguany, la principal novetat és la distribució dels corrals del carrer El Pes. Per motius de seguretat, la zona de la infermeria serà externa al recinte taurí i tindrà un accés directe. Anys anteriors s’havien donat algunes situacions de dificultat a l’hora de realitzar els serveis sanitaris pel fet de que l’única eixida estava dins mateixa del recinte taurí.

L’ambulància de la Creu Roja, que en el cas d’intervenir suspendria les activitats taurines, s’està estudiant on estarà ubicada. El vehicle sanitari estaria a Cinc Cantons o al Placet de l’Església, podent accedir en qualsevol dels dos punts sense problemes a l’ambulància en cas d’urgència.

Els serveis sanitaris per obligació estaran en tots els espectacles taurins, tant a la Plaça de Bous amb les vaquetes del dilluns, el bou embolat del dimarts o les confiteres del dimecres, així com als encierros, soltà de vaques i bous embolats del recinte ubicat als Porxes. Per altra banda, també s’està perfilant l’operatiu de cara a l’Anunci.

Molta gent implicada en un aspecte essencial en les activitats taurines con la matèria sanitària, en una feina en el que el més positiu és treballar el menys possible.

Més informació: | | |