Imma Vives enceta les festes de Morella amb el pregó des del balcó de l’Ajuntament

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 13 d'agost de 2011 .
Etiquetes: , , ,

Aquest dissabte han començat les Festes d’Agost a Morella amb l’emocionant pregó realitzat per la periodista Imma Vives des del balcó de l’Ajuntament. Comença així un calendari d’activitats que seran l’avantsala del dia més esperat enguany, el de l’Anunci del 53 Sexenni el pròxim 28 d’agost. Eixa jornada la localitat viurà una festa de colors i alegria amb el llançament de tones de confeti.

En un any de treball per l’elaboració de les carrosses, Ximo Puig, alcalde de Morella ha destacat el paper, la capacitat i el compromís dels joves per a continuar amb l’esforç de seguir les tradicions de la ciutat. Per això, afirmava que “en l’Anunci veurem les carrosses que durant mesos han estat construint joves i no tan joves, com a expressió d’eixa voluntat de ser. És un símbol ben clarivident del sentit de poble dels joves”.

El protagonisme de la joventut en estes festes, personificat en la periodista morellana, Imma Vives, va ser l’eix central del discurs de l’alcalde. “Totes les joventuts tenen el seu ritme i la percepció pròpia de l’entorn que els ha tocat viure. Hem de respectar els seus matisos, cal promoure la seua iniciativa i l’assumpció de responsabilitat”, explicava Puig. El primer edil, a més subratllava que “els joves no són el futur, són ja una part fonamental del present; tenim la joventut més preparada de la història”.

Finalment, Puig concloïa que “el Sexenni, en el seu fet fundacional, va sorgir d’una gran crisi del segle XVIII. Les crisis d’aquells moments no es mesuraven en els efectes financers ni els diferencials de la prima cap al mercat del deute, sinó en els milers de vides humanes que caien enmig d’una pesta. L’Anunci és jove perquè és futur. El Sexenni és aliança de generacions”.

El pregó ha sigut el tret d’eixida d’una setmana on es van a combinar espectacles taurins com a soltà de vaques o bous embolats, xarangues i bandes de música, actes religiosos com el Dia de la Mare de Déu d’Agost, activitats infantils i, sobretot, molta festa.

El mes d’agost a Morella és un dels més festius de l’any. Setmana després de setmana es van succeint celebracions que no deixen indiferent a ningú. Encara que les festes d’agost han començat de forma oficial el dissabte, des de principis del mes Morella està de festa. Des del consistori s’ha plantejat el gruix d’actes d’agost com l’Estiu de l’Anunci, amb més de 150 activitats per a totes les edats i de diferents temàtiques.
El programa festiu començava amb la Setmana de la Joventut. Tant els xiquets com els joves de la localitat van poder assistir a moltes i molt diverses activitats, entre les quals van destacar diferents tallers manuals, projeccions de pel·lícules o el final del Campionat de Futbol Sala Ciutat de Morella amb victòria del Pub.

El Festival Internacional de Música, que compleix ja 29 anys, va ajuntar amb la setmana dedicada als joves. Aquest esdeveniment musical ha reunit a prestigiosos mestres de la música, com Arturo Barba o el propi director del certamen i organista Ricardo Miravet, concloent aquest diumenge amb l’actuació del Conjunt Vocal del Festival format per veïns de Morella.

El dilluns comença la gran setmana taurina, amb les celebracions en honor a Sant Roc. Una setmana en la qual s’espera una gran afluència de visitants. Tancaments, soltes de vaquetes, bous embolats, xarangues i diferents orquestres inundaran els principals carrers de festa i tradició. Enguany tindran un espectacular colofó amb el concert del grup català Manel, una de les revelacions dels últims anys que ha sigut líder de vendes en tota Espanya. S’espera a més d’1.500 persones en l’actuació que es durà a terme a l’Espai Firal.

La setmana posterior als bous es dedicaran a la cultura amb xarrades, el dia dels Majors, el dia de la Mare de Déu de Vallivana i l’innovador festival de música ‘Morella Sonora’. 
Totes aquestes activitats són les programades per al mes d’agost però tot amb la vista posada en l’Anunci. Des de principis de mes ja han aparegut diferents elements d’aquesta festa com Els Ninots o els Volantins que ballaran aquest dilluns al pas de la processó de la Mare de Déu d’Agost pel carrer de la Font. 
Un mes molt atrafegat, que enguany tindrà el seu moment màgic i esperat amb l’Anunci del 53 Sexenni que se celebrarà el pròxim any.

Més informació: | | |