El Ball Pla es balla dues vegades a Vilafranca aquest 15 d’agost

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 15 d'agost de 2011 .
Etiquetes: , ,

La dança típica de Vilafranca, el Ball Pla, i que també existeix a altres localitats del Maestrat com Benassal, Ares del Maestrat, Albocàsser o Sant Mateu, es ballava en dues oportunitats en aquestes Festes 2011. El motiu és el fet de la incorporació del Ball Pla Infantil a la programació festiva i que es saldava amb un èxit abrumador de participants.

Des de 1998, el Ball Pla a Vilafranca es balla tres vegades a l’any: per San Cristóbal, a les Festes i habitualment el dia 15 d’Agost i el dia 8 de Setembre.

A les 7 de la vesprada s’iniciava el Ball Pla Infantil amb eixida des del Parador de Festes i amb centenars de xiquets i xiquetes preparats per a ballar-lo. Els menuts acompanyats per pares, mares i altres familiars ho van passar la mar de bé en aquesta activitat novedosa a les Festes. La Unió Musical de Vilafranca s’encarregaria d’interpretar les 6 peces que conformen el Ball Pla vilafranquí. L’ambient a la Plaça d’en Blasc va ser espectacular en aquest acte adreçat als xiquets.

Per la nit es celebraria ja el Ball Pla, podriem dir, per als majors. O siga, el tradicional Ball Pla que sempre es realitza a les Festes. A les 22,30 hores eixia la Unió Musical de Vilafranca seguida pels balladors i balladores del Ball Pla. Membres de la Comissió encapçalaven a la gent que ballava i que va ser moltissima també per la nit.

La dança típica de Vilafranca es troba des de fa uns quants anys en un extraordinari estat de salut i molta és la gent que participa en el ball-pla. Esta vegada, ració doble en el dia de la marededéu d’Agost.

Més informació: | |