Un Dia de les Penyes amb molta calor a Vilafranca



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimecres, 17 d’agost de 2011

El dia decicat a les Penyes, és una jornada fixa al calendari de les Festes Patronals de Vilafranca. Enguany, un grup de joves, la penya ‘Com a rates’ s’ha encarregat de preparar tot el necessari per dur endavant aquesta jornada, que sol emmarcar-se a l’equador de la setmana festiva.

L’activitat començava amb l’actuació de Nandet i el dinar de penyes, però tindria el seu moment màgic a la Plaça de Bous en una animada vesprada de jocs amb vaques per a les penyes. Es comptava amb la presència de la xaranga ‘Los Espontáneos’, que ambientaria la plaça fent ballar a les penyes. Certament, s’enregistrava una entrada fantàstica malgrat el calor insoportable que feia.

En aquest dia es van fer jocs amb i sense vaques amb l’objectiu d’anar sumant punts a les diferents eliminatòries. Passar ous amb una cullera d’una a l’altra part de la plaça amb una vaqueta pel mig, el tradicional joc del guinyot amb vaques o el de beure una cervesa i donar voltes a un pal en un treballat joc per equips. La final la disputarien Sin Filtro i Fatto-Bayoneta, amb un espectacular concurs de retalladors, on es van veure grans retalls per part dels membres de Sin Filtro, que al final van ser els guanyadors.

Per la nit, a l’Avinguda del Llosar tenia lloc el sopar de les penyes. La Comissió repartiria bocates de pernil i embotits i repartia també beguda per a tota la gent participant en aquest dia de les Penyes. Els membres de ‘Com a rates’ van haver d’organitzar-se bé durant tot el dia per poder arribar a tot el que estava previst.

La festa del Dia de les Penyes es culminaria amb un bou embolat i amb la macrodiscomòbil amb festa ibicenca que tenia lloc a la Plaça de Bous. Un brillant dia de les Penyes el que organitzaven aquest dimecres la penya ‘Com a rates’.

Més informació: | |