Dos bous posen el punt i final taurí a les Festes de Vilafranca


comarquesnord.cat, Vilafranca
» diumenge, 21 d’agost de 2011

Amb els bous ‘Roe-pan’, de Javier Guardiola Domínguez i ‘Marinero’, de Pedro Fumadó ‘El Charnego’, es posava el punt i final a les activitats taurines de les Festes 2011 de Vilafranca. Els animals van ser entrats per l’Avinguda de Castelló per la vesprada i embolats per la nit.

Bonica estampa la del bou nº92 de nom ‘Roe-pan’ de Javier Guardiola Domínguez de Arcos de la Frontera (Cadis). Els Guardiola son una de les famílies més emblemàtiques en la cria del bou de lidia a Andalusia i aquest ferro procedeix de la ramaderia formada per Garcia Pedrajas i que adquiria Salvador Guardiola Fantoni i que posava a nom de la seua dona, María Luisa Domínguez Pérez de Vargas. L’any 1993 passava a mans del seu fill Javier Guardiola. Aquest animal, era adquirit per la Comissió de Festes a la finca ‘El Batán’ de la Vall d’Uxó. Un bonic exemplar que va donar un bon joc als carrers de Vilafranca.

La recent formada ‘Penya el Ventanillo’ de Vilafranca va oferir un bou a la Comissió de Festes 2011 en l’any de la seua presentació oficial al municipi, si bé ja fa uns anys que entrega el premi al millor ‘corro de vaques’ de les Festes. Fins al moment, ‘el Ventanillo’ era desconegut per a molta de la gent del municipi. El bou patrocinat per la penya va ser ‘Marinero’, bou n º6 de la ramaderia de Pedro Fumadó ‘El Charnego’ de Deltebre (Tarragona). L’animal també seria entrat en la vesprada de dissabte pels carrers de Vilafranca i embolat per la nit, després del bou de Javier Guardiola.

Més informació: | |