El ‘Dia de les Paelles’ al Llosar de Vilafranca



comarquesnord.cat, Vilafranca
» diumenge, 22 d’agost de 2011

El divendres pel matí, la gent de Vilafranca es desplaçava cap el paratge de les Fonts del Llosar, situat a poc més d’un kilòmetre del municipi per celebrar el tradicional ‘Dia de les Paelles’. Amb un ambient festiu, les diferents colles, quadrilles o families fins i tot, van preparar la paella en una nova jornada marcada per les elevades temperatures.

Cap a la 1 del migdia, la gran majoria de les paelles ja estaven en marxa. Junt a la paret de pedra, situada en un dels laterals de la zona de la xopera, una llarga filera de paelles es preparaven amb molta cura. Cal tenir en compte tots els detalls per a que la paella ixca ben bona. Les dimensions dels paellons i el nombre de comensals també eren molt diferents. Vam trobar una paella per a 4 persones, mentre que la de la Comissió de Festes superava els 120 comensals.

A la zona dels torradors de les Fonts també es preparaven paelles. Podriem dir que es va ocupar tota la zona disponible d’aquest emblemàtic racó del terme de Vilafranca. Les penyes i quadrilles van portar fins allí taules, banquets, caballets, cadires i tot el necessari per a acompanyar la suculenta paella.

Gran dia de festa a Vilafranca, en una jornada com el ‘Dia de les Paelles’, inclosa a les celebracions festives des de fa moltissims anys i que cada any congrega a més gent a les Fonts del Llosar.

Més informació: | |