Cinctorres enceta les festes amb el pregó i la ofrena



comarquesnord.cat, Cinctorres
» dimarts, 23 d’agost de 2011

Els veïns de Cinctorres ja estan de festa. La mateixa es van encetar amb l’habitual pregó i la curiosa ofrena a la patrona del municipi, la Mare de Déu de Gràcia.

Esta ofrena és molt particular degut a que els protagonistes són els més menuts amb una indumentària molt variada i peculiar. Els xiquets van anar acudint disfressats i amb un ramet de flors acompanyats per els seus pares.

Quan ja estan tots congregats, es dóna inici a la desfilada encapçalada per la Unió musical cinctorrana que anava seguida de tots els xiquets amb les diverses disfresses. El grup d’animació “la Xalera” amb xanques i malabars també va acompanyar als xiquets fins la plaça de l’Esglesia.

La plaça de L’Ajuntament es va omplir per tal de escoltar les paraules de l’Alcalde de la localitat que donarien inici a una setmana de festa i germanor. Allí l’alcalde Toni Ripolles feia una valoració de la situació actual per la que està passant Cinctorres i acabava amb el crit de “Visca Cinctorres” i “Visca la mare de Deu de Gracia”.

Una volta disparat el cohet, els cintorrans es dirigien a l’església per a realitzar la tradicional ofrena a la patrona del poble.

Les disfresses que es podien veure eren molt variades, desde les princeses i futbolistes a hippies i pistoleres, fins i tot una safanoria portaba flors per a oferir-li a la mare de Déu de Gràcia. També, els pirates van canviar la seua espasa per un ram de flors que donarien als membres de la comissió, estos són els encarregats de col.locar les flors per a la Mare de Déu.

En finalitzar l’ofrena, els més menuts es van dirigir al pavelló de festes on els esperava un apetitos brenar de xocolate calent i una divertida actuació de part del grup “la Xalera” de Vilafranca. Una bona forma de començar la setmana de festes en aquesta animada localitat dels Ports.

» Fotogaleria: L’inici de les Festes de Cinctorres

Més informació: |