Morella redueix el seu nombre d’aturats en quasi un 30%, tenint el menor nombre de desocupats des de gener de 2010



comarquesnord.cat, Morella
» dilluns, 22 d’agost de 2011

Morella situa la seua taxa de desocupació al voltant d’un 8%, després de registrar unes dades positives en el mes de la juliol. El nombre de desocupats s’ha reduït quasi un 30% respecte a juny, situant-se en 105 i, per primera vegada en este curs, un mes de 2011 té menys aturats que un de 2010. Estes són les principals conclusions que s’extrauen de la reunió mensual que manté el grup de treball.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, afirma que “les dades d’ocupació del mes de juliol són molt positives, però hem de ser cauts i tindre en compte que ens trobem en un període d’estacionalització en el que el sector turístic impulsa l’ocupació”. A més, el primer edil destaca “l’esforç municipal i del sector privat per a millorar les expectatives dels veïns i veïnes de Morella”.

En la línia d’estos registres, es troba l’alt volum de contractes signats. En total, s’han realitzat 114 contractacions, la qual cosa suposa la major xifra, almenys, en els últims dos anys. Puig sosté que “la nostra obsessió i la nostra prioritat és que tots els morellans i morellanes tinguen treball”. Respecte a les contractacions, també destaca la intermediació que realitza la Borsa de Treball de l’Ajuntament de Morella, que ja acumula 56 noves ocupacions en el que va d’any. A més, una ferramenta que s’ha potenciat des de la creació del grup de treball, que integra a totes les àrees municipals per a crear ocupació, és la de la formació. A partir del mes de setembre, continuarà l’oferta de cursos amb els de governanta, mecanografia, anglés, alemany, informàtica o excel·lència en el servei i tracte al client.

Finalment, cal recordar que l’àrea de promoció econòmica s’ha potenciat i millorat l’accés directe, amb el servei d’orientació laboral i amb la nova ubicació a l’Ajuntament de Morella.