Comencen a muntar-se les primeres carrosses de L’Anunci de Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 23 d'agost de 2011 .
Etiquetes:

Al temps que “els ninots” s’acomiadaven dels veïns de Morella fins l’Anunci de 2017, les diferents quadrilles canviaven el xip de la festa dels bous, per a mirar de valent el darrer diumenge d’agost, l’Anunci del 53 Sexenni. Molts pares van aprofitar les darreres hores de festa del cap de setmana, per reunir a tots els membres de la seva carrossa i començar a muntar-la. Fins ara eren tapissos i armassons solts. Ara cal fer el conjunt, deixar el camió o el tractor amagat, per a que el motiu llueixi com s’ha pensat.

El dia de la muntada depèn molt de la disponibilitat del vehicle llogat, i també de la capacitat del local on s’ha estat treballant. Però molts son els que prefereixen avançar aquesta feina, per si de cas s’han errat algunes mides, o si al col·locar els motius en els seus suports ‘ha pogut fer malbé alguna part de l’entapissat.

Aquest cap de setmana s’ha vist molt de moviment en aquest sentit. Fins i tot alguns afortunats han pogut veure alguna carrossa ja muntada, que per l’alçada del seu local, després de muntada ha tingut que traslladar-se a altra nau més capaç. I mentre uns ja munten, altres, els que s’han encantat un poc, continuen treballant de valent per acabar la seva carrossa.

Els acabats de les construccions de paper no son l’únic treball que els té prou entretinguts; ho és també repartir les saques de confeti per diferents indrets del recorregut per a reposar quant s’acabe el que cap al vehicle. Les disfresses, les camisetes i la beguda que cal amanir per a no passar sed en el recorregut, són d’altres tasques que porten aroma a la diada tant especial que sols es viu de sis en sis anys.

Més informació: