Morella s’ha de buidar de cotxes per tal d’omplir-se del confetti de L’Anunci

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 23 d'agost de 2011 .
Etiquetes: ,

L’ajuntament de Morella treballa intensament en el dispositiu de trànsit per a l’Anunci que es celebrarà el diumenge que ve. La Policia Local ha iniciat aquesta setmana els avisos a tots els vehicles que estan situats en el recorregut que realitzaran les carrosses, així com en punts estratègics com el Placet de Sant Miquel o el de l’Església, punts d’inici respectius de la desfilada de participants i carrosses.

A partir d’aquest mateix divendres, els vehicles ja no podran estar aparcats en les zones advertides pels agents fins que finalitze la jornada del 28 d’agost. Les alternatives que tindran els veïns que no compten amb cotxera seran els voltants de la localitat. La principal opció serà el pàrquing de l’Alameda, al costat del casc urbà, amb més de 600 places d’aparcament “creiem que a partir del dijous estarà bastant saturat” apuntava el regidor de seguretat, Ernest Blanch. La resta de zones estaran dividides en quatre properes al Portal de Sant Mateu, una altra en l’antiga Cooperativa i la resta en l’accés Nord, en la carretera de Xiva on se situa l’heliport sanitari i els històrics aqüeductes. Es recomana als morellans que utilitzen el mínim el vehicle durant aqueixos dies “responsabilitat als conductors que compten amb el distintiu de residents” incidia el regidor.

Respecte als visitants, el consistori habilitarà aquestes zones, però sobretot l’aparcament Sud en el barri Hostal Nou “és la forma més fàcil i senzilla que tindran els visitants de gaudir de l’Anunci” assenyalava Blanch. Aquest espai serà l’eix central per a deixar els vehicles i serà el punt en el qual partiran els autobusos preparats per a l’ocasió. La jornada de diumenge, els cotxes que arriben per la N-232 seran enviats a aquest pàrquing i podran optar per pujar a peu, poc més d’un quilòmetre de distància amb la localitat, o pujar amb autobús fins a les Torres de Sant Miquel en un servei operatiu de 9 del matí a 10 de la nit. D’altra banda, a l’Hostal Nou està la caserna de la Guàrdia Civil que serà el centre de coordinació de tots els agents que es desplegaran l’últim cap de setmana d’agost.

El dispositiu de l’ajuntament es desplegarà amb els seus tres agents de la Policia Local i unes 16 persones el dissabte i 20 el diumenge que realitzaran tasques per a organitzar el trànsit. També es barreja que puguen participar en aquestes labors voluntaris de l’Anunci. Tot l’operatiu es realitzarà conjuntament amb la Guàrdia Civil que comptarà amb uns 40 agents per a la jornada del diumenge i 20 per al dissabte. L’aportació més alta serà la del Subsector de l’Agrupació de Trànsit de la benemèrita a la província de Castelló. Les primeres estimacions apunten al fet que podrien ser entre 15.000 i 20.000 cotxes els que arriben a la capital dels Ports el diumenge en el qual s’anunciarà el 53 Sexenni amb la presència d’unes 40.000 persones.

El regidor de seguretat també informava que s’ha arribat a un acord amb diferents establiments “perquè no cessen els seus serveis i puguen proveir als visitants”. Aquesta situació és referent a que alguns bars i restaurants tanquen les seues portes sobre les 16 hores per a poder viure des de dins l’Anunci.

Més informació: |