Morella viu la seua setmana més cultural de l’any


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 23 d’agost de 2011

Morella celebra els seus dies més culturals durant esta setmana. El programa “Agost Cultural” va començar anit i es desenvoluparà durant els pròxims dies. Entre els actes més destacats, enguany s’ha programat un festival de música clàssica que tindrà lloc des d’avui fins al divendres. A més, completen l’agenda les visites guiades, conferències, experiències personals i exposicions.

La regidora de cultura de l’Ajuntament de Morella, María Rallo, afirma que “la cultura és la nostra senya d’identitat i potenciar-la durant esta setmana és fonamental per a donar a conéixer la nostra història i patrimoni”. Per això, el programa complementa actes sobre el castell, com la visita guiada nocturna o, al voltant d’ell, amb la xarrada sobre els personatges històrics de fa 200 anys, que va donar inici a les jornades.

Respecte al I Cicle d’Estiu Morella Sonora, este es compon de quatre concerts distints que alternen distints tipus de música clàssica. Avui actuarà el Duo Euterpe, format per la morellana Elena Aguilar i Francesco Mannis, demà es realitzarà un repàs a distints registres de guitarra, el dijous un concert sobre la Trompreta del Segle XX i tancarà el festival un concert de jazz, amb nou instruments distints. Rallo destaca que “este 2011 es pot considerar com l’any de la música a Morella, ja que al nostre gran Festival Internacional de Música, s’han unit altres com este o el congrés Com Sona l’Eso”. A més, cal assenyalar que enguany han passat per Morella dos dels grups catalans amb més nom, com la Pegatina o Manel, que va reunir a més de 2000 persones a Morella, el passat dissabte.

El programa Agost Cultural se celebrarà durant esta setmana, on s’unirà a més actes de l’Anunci. El divendres tindrà lloc l’ofrena de flors, la missa i el Rosari, mentres que el dissabte serà el dia en què s’exposaran les carrosses. Precisament, eixe mateix dia el director dels museus de Morella, Carlos Sangüesa realitzarà una xarrada sobre la història de Morella al voltant de l’Anunci de 1897. I, el diumenge, serà el dia gran de l’Anunci, en el que tindrà lloc el pregó i la desfilada de carrosses amb la gran batalla de milers de quilos de confeti.

Més informació: | |