Multitudinari “Dia de la Gent Gran” a Morella



comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 26 d’agost de 2011

Són un públic sempre fidel a tots els actes destinats a ells. I a les festes d’agost de Morella sempre tenen el seu dia: el Dia de la Gent Gran. El programa començava amb una celebració religiosa a la Arxiprestal Basílica, una Santa Missa que seria la prèvia de tot el que des de l’Ajuntament de Morella se’ls havia preparat. Un dels moments més emotius de l’Eucaristia ha sigut la benedicció del guió del Gremi de la Gent Gran de l’últim Sexenni. La Salve conclouria la celebració religiosa.

Quan ha finalitzat la santa missa, la rondalla esperava al placet de l’església per tal d’acompanyar als majors fins el dinar l’Espai Firal. Cita quasi obligatòria la de la Rondalla de Morella amb el Dia de la Gent Gran.

Una cercavila que ha recorregut els principals carrers de Morella i on s’ha oferit un ampli repertori: la Carrascosa, Universitarios, La Bella Aurora, La Ronda de Morella, Jotas de Estilo, Las cintas de mi capa i les que mai poden faltar: Clavelitos, la cantadíssima Burrita Catalina o la Campanera. No ha faltat la parada a la Residència de la 3º Edat, on els residents han volgut eixir fóra i escoltar les notes de la rondalla.

Un estiu molt mogut viu la Rondalla de Morella. Actuació rere actuació pels diferents pobles de la comarca i altres municipis i ciutats. Avui han prestat la seua música per a la segona joventut, sempre molt agraïda davant les notes de la rondalla.

El recorregut musical ha acabat a l’Espai firal, amb el tradicional dinar de germanor. L’oloreta que es desprenia al accedir a l’antic poliesportiu ja indicava el plat estrella de la jornada. Efectivament, ningú s’equivocava. Una gran paella valenciana esperava als centenars de comensals. Els encarregats de servir els plats han sigut de nou els membres del Consell de la Joventut, que sempre estan disposats a tirar una manera als seus majors. Després de l’arròs, xulletes torrades han sigut la delícia dels allí reunits.

Durant esta jornada també s’aprofita per homenatjar als matrimonis que enguany fan els 50 anys de casats, una data molt especial que s’ha de celebrar com cal. La regidora de la Gent Gran, Malú Blasco, i l’Alcalde de Morella, Ximo Puig, han sigut els encarregats de lliurar un ram de flors i un diploma a les parelles que enguany viuen tan especial aniversari.

També s’ha viscut un aniversari molt especial, i és que un dels comensals, celebrava els 100 anys i l’Ajuntament de Morella ha volgut estar al seu costat.

El Dia de la Gent gran acabava amb música. Pel bon ambient que s’ha vist, sembla que molts dels assistents tornaran a repetir l’any que ve amb esta cita al calendari de l’agost de Morella.

Més informació: | |