Animada vesprada taurina a les festes de Cinctorres



comarquesnord.cat, Cinctorres
» dissabte, 27 d’agost de 2011

El dissabte per la vesprada, Cinctorres va viure un nou capítol taurí a les seues festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia. A les 4 i mitja de la vesprada començava l’espectacle al recinte taurí amb el corro de vaques de la ramaderia de Teo Adell de Castellote. Després del descans per berenar es duria a terme la prova del bou de la ramaderia de Germán Vidal de Cabanes. Membres de la Comissió de Festes i de l’Ajuntament cinctorrà s’encarregarien dels treballs de baixar el caixó del camió i situar-lo a un racó de la Plaça del Pou per dur a terme la prova. Una vegada tirat el coet anunciador, eixia del caixó el bou nº12, de nom ‘Variable’, de la ramaderia de Germán Vidal. Un bou pertanyent a la línia de l’encast Marqués de Domecq amb el que compta el ramader de Cabanes i marcat amb el guarisme 7.

Els aficionats van gaudir amb aquest preciós exemplar, castany fosc, molt ben presentat i amb considerable romana. Cal destacar la presència d’un bon grapat de retalladors que van treballar molt bé a l’animal. Especialment, Antonio de Cantavieja que amb els seu jersei de color roig va rodar al bou tantes vegades com va voler demostrant el seu gran ofici. També aficionats cinctorrans com Perico van fer excelents passes al bou de Germán Vidal.

Una vegada tancat el bou cerril, continuaria el corro de vaques de Teo Adell, mentre a la barra situada junt a l’ermita de Sant Lluís, la gent aprofitava per fer una cervessa, un gotet de vi o algun que altre cubalibre.

Les festes de Cinctorres s’allargaven fins a aquest dilluns, després de celebrar el diumenge el dia de la patrona, la Mare de Déu de Gràcia.

Més informació: | |