El treball de quasi un any del poble de Morella es desvetlla en la pujada de carrosses de L’Anunci

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 27 d'agost de 2011 .
Etiquetes: ,

Des de les vuit del matí, i a raó d’una cada cinc minuts, les 38 carrosses que han construït els veïns, han fet el primer recorregut per dintre del poble, per a quedar-se exposades entre el placet de l’església i la plaça del castell.

La curiositat era màxima per veure com serien, de quina manera les haurien fet, les tècniques utilitzades i si el conjunt resultava encisador. Sempre hi ha disposició per a sorprendre’s, i encara que ara ja no es porta tant amagat com abans, és cert que sempre ho aconsegueixen. Les 38 tenen alguna coseta que les feien especial, i en conjunt una qualitat que supera de lluny la dels anuncis passats. Ha cridat l’atenció de forma especial que fins i tot les dels joves han volgut tenir, poc o molt, motius entapissats, utilitzant la tècnica morellana del treball del paper.

La pujada no ha tingut cap incidència rellevant, però sí ha deixat l’anècdota d’una carrossa que ha tingut que ser parcialment desmuntada i pujada a mans pel carrer del Pes ja que no passava pel punt més estret dels porxes. A més, una altra carrosa, la número 1, ha tingut problemes en el camió i ha hagut de fer la pujada en uns minuts de retràs.

La imaginació no té fi. En un poquet de traça, i molt de treball, el paper es transforma en woodys i ratolins, en personatges de manga del més coneguts. Es converteix en trineus, coets, en vaixells o e avions. En grans edificis amb personatges Increïbles, o en els personatges de jocs populars de taula, com el monopoli o les cartes de les famílies del mon.

Records a antics personatges animats que segur que reconeixien abans els de més de 30 que els de menys edat, com Popeye o Tintín. Pel·lícules famoses, algunes recents com el Príncipe de Pèrsia o Avatar, i altres amb certa solera com Fiebre del Sábado Noche. Fins i tot alguns van portar Morella a la Índia com si foraBollywood. Ogres verds molt elaborats, i pintures senzilles com les que feren els primers habitants d’aquesta contrada del mon. Carrosses històriques animades per sèries d’èxit com Hispània. Altres que portaven records de dècades passades.

La copla també ha tingut la seva representació, igual que la peculiar Lady Gaga. Altres en lloc de en el cinema o la menuda pantalla s’ha fixat més en les publicacions. En aquest cas herois del còmic, o les caricatures del Jueves, també han tingut bona representació. N’hem vist de surfistes, i de gals. Hem trobat dragons i circs amb renom.

En fi, els carrers de Morella s’han omplert dels colors i la imaginació de les carrosses aquest dissabte de matí, una jornada que per a molts és el moment de poder contemplar-les bé, abans que tot estigue farcit de gent i sigue més complicat fixar-se en aquestes construccions de paper.

Totes les carrosses han quedat exposades per a que la gent les pugue contemplar al detall. L’Ajuntament de Morella ha posat un servei de vigilància que estarà operatiu per tal d’evitar que el treball d’un any de les diferents carroses patisque cap desperfecte.

Més informació: |