Vilafranca tanca el mes d’agost amb 80 litres per metre quadrat en dos dies


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimecres, 31 d’agost de 2011

L’Agència Estatal de Meteorología (AEMET), marca alerta groga amb risc de tronades fortes per a tota la província de Castelló en la jornada del dissabte 3 de Setembre. En cas de produïr-se precipitacions seria el colofó a una setmana d’intenses pluges que en el cas de Vilafranca han estat abundants aquestos dies.

Vilafranca enregistrava 45,3 litres per metre quadrat aquest dilluns 29 d’agost en forma d’aigua i granís. La pedra va ser quasi testimonial però van haver dues tronades fortes en una mateixa vesprada. La primera amb uns 35 litres per metre quadrat i la segona amb 10. Cal destacar que malgrat la gran quantitat d’aigua arreplegada en aquesta vesprada de dilluns, no es van produïr inundacions ni incidents al casc urbà del municipi. Curiosament eixe mateix dilluns al barri del Llosar (Vilafranca) s’arreplegaven 25,5 l/m2 i a altres poblacions veïnes quantitats molt inferiors. A La Iglesuela del Cid 3,8 l/m2 i a Castellfort 9,4.

En la jornada del dimarts 30 d’agost, Vilafranca continuaria abonada a les tronades i tornaria a caure molta aigua i un poc de granís. En aquest cas la quantitat seria de 35,7 litres per metre quadrat, 19,1 al Llosar, mentre que a La Iglesuela del Cid no va caure ni una gota. Després d’un dimecres 31 d’Agost amb precipitacions inapreciables a Vilafranca, el dijous 1 de Setembre s’enregistrava 1,5 litres per metre quadrat.

La precipitació total acumulada a Vilafranca en el que portem d’any 2011 és de 640 litres per metre quadrat. La precipitació des del 1 de Setembre de 2010 al mateix dia del 2011 és de 793 litres per metre quadrat. Vilafranca està a punt de superar la seua mitjana anual i encara queden els mesos de tardor i especialment Octubre, un dels mesos més plovedors de l’any.

Més informació: |