L’Ajuntament de Morella obri una nova etapa de l’Escola de Música



comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 2 de setembre de 2011

El Patronat Municipal de l’Escola de Música es va reunir anit a l’Ajuntament de Morella. L’objectiu era planificar el nou curs que s’iniciarà a l’octubre i el període de matriculació del qual estarà obert del 8 de setembre al 19. El consistori mantindrà l’aportació anual de 20.000 euros.

La regidora de cultura i educació, María Rallo, afirma que “l’educació i la formació són prioritàries per a este equip de govern i, per això, hem de garantir el funcionament d’entitats com l’Escola de Música”. A més, afegix que “ els músics dels nostres municipis són un patrimoni viu i sonor de les nostres comarques i hem de contribuir a la seua formació perquè així continue”.

La reunió es va iniciar amb la constitució del nou Patronat de l’Escola de Música a l’incorporar-se nous membres. Després, es van tractar temes organitzatius del nou curs, com l’estat dels comptes, les classes que s’oferiran, els preus de les mensualitats o el calendari escolar.

Respecte a les assignatures que s’impartiran, en un principi s’oferixen les de metall, clarinet, llenguatge musical, solfeig, saxofò, dolçaina i tabal, guitarra piano i flauta. Una vegada que es matriculen tots els alumnes es distribuiran les classes. La matrícula tornarà a ser gratuïta i els estudiants únicament hauran de fer front a les mensualitats de 22 euros.

En l’estat dels comptes, destaca que la Generalitat Valenciana encara no ha fet front al pagament de l’any 2011, a pesar de que va reduir la seua aportació més d’un 60%. María Ralloafirma que “esperem que la Generalitat faça front prompte a la mínima ajuda que destina a l’Escola de Música, perquè per a nosaltres és un gran esforç tirar este projecte endavant”.

Més informació: | | |