L’església de La Balma acull la primera missa després de l’incendi



comarquesnord.cat, Sorita
» dissabte, 3 d’agost de 2011

El temps finalment no ha obeït les prediccions i ha permès la completa celebració d’un dels dies més emotius de les celebracions de Sorita. Ben prompte, amb una fresqueta que convidava al passeig, els veïns de Sorita han emprès camí cap al Santuari de La Balma. A l’arribada a la Creu Coberta, els Pendons obrien la comitiva, seguida dels dansants, organitzadors i les corresponents autoritats. Darrere, la peanya de la Verge de La Balma portada pels fidels.

Els dansans apuraven els últims passos de ball, davant de l’atenta mirada del centenars de persones que han volgut compartir esta celebració enguany més emocionant que mai. Després dels balls, un ensurt apuntava l’eixida del dimoni. La representació suposa el paró de la processó. Ell interromp el pas de la peanya en nom dels éssers de l’infern i jura no deixar passar als devots ni a la imatge de la Verge.

Com passa sempre, l’aparició de l’Angel fa possible la derrota del dimoni i per tant,permet que la processó continue avançant fins al Santuari. Els darrers metres de la processó estan novament encapçalats pels pendons que en arribar a la part baixa del Santuari han de ser plegats per tal de poder continuar fins a l’ermitori mateix. A continuació viatgen els tres grups de dansants que no perden el ritme que continua marcant incansablement el tabal i la dolçaina. I per tancar la processó, la peanya i els devots que acompanyen a la Verge de la Balma fins al Santuari.

En eixe moment, tots tenen en ment l’entrada a l’Ermitori després del greu incendi que afectaria l’altar i el cor a principis del mes de juliol. Tant l’ermità, José Barberán, com la resta de veïns i visitants estaven contents de tornar a celebrar l’eucaristia a l’interior de la seua ermita.

Respatllant tan esperat esdeveniment estaven el President de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, el Diputat de Cultura, Héctor Folgado, o la directora de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració. Tots ells han coincidit en el compromís que continua ferm des d’esta institució per tal de donar l’Ermitori de La Balma tot el seu esplendor.

» Fotogaleria: Festa de La Balma
» VÍDEO: L’entrada de La Balma
» VÍDEO: El Bé i el Mal lluiten a La Balma

Més informació: | | |

1 comentari

  1. Enhorabona pel reportaje fotográfic. moltes gràcies.

    Ho compartim a la red social de l’IVC+R.Institut Valencià de Conservació i Restauració