El Gremi del Comerç dóna a Morella el cap de Goliat original i en fa una rèplica per al 53 Sexenni

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 7 de setembre de 2011 .
Etiquetes: , ,

El cap de Goliat que ha eixit les darreres edicions de les festes sexennals, serà donat la vesprada d’aquest dijous al poblede Morella per part dels alets del Gremi del Comerç del 52 Sexenni. Aquest element és una de les imatges tradicionals que apleguen cada sis anys, portat a les mans per David, dins del bloc que engloba als personatges bíblics amb les Heroïnes Bíbliques.

Pel fet de que aquest cap pesava molt, els actuals alets del Gremi del Comerç van pensar fer una rèplica i donar l’actual al poble de Morella, concretament per a que siga exposat al Museu de Sis en Sis anys. A més, hi ha que afegir que sol ser un xiquet el que representa a David en els retaules, processons i l’entrada de la Marededéu durant el Sexenni, per lo qual es volia trobar una solució per que era molt complicat de portar.

David amb el cap de Goliat i el quadre de les Heroïnes Bíbliques són a càrrec del Gremi del Comerç des de l’any 1910. Abans era responsabilitat del gremi dels artistes.

David obrirà al 53 Sexenni l’any 2012, amb el gran cap de Goliat penjat en un pal, el quadre al·legòric composat pels personatges de la Reina Ester, Judit, Jael, Maria, Abigail, Betsabé, Seforà, Raquel, Sara, Rebeca i Ruth. A les seues mans portarà la rèplica que s’ha realitzat des del Gremi del Comerç.

Per altra banda, aquest Gremi aprofitarà l’acte per presentar el Guió que lluiran el proper Sexenni.

La donació del cap de Goliat i la presentació del Guió es porta a terme a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella a les 8 i mitja de la vesprada.

Més informació: | |