Les impremtes s’afanyen per tal que els alumnes tinguen tot el material per començar el curs


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 7 de setembre de 2011

A mesura que s’apropa la tornada a l’escola, pares i fills ja comencen a amanir tot allò necessari. Alguns diuen que amb açò de l’inici de les classes…es comença però no s’acaba mai. Llibres de text, agendes, estoigs, colors, llàpissos i un llarg etcètera. La costa de gener alguns la traslladen fins al mes de setembre. I és que la gran despesa que suposa la compra del material escolar, amb els llibres de text al capdamunt, és si més no, considerable. Ja des de fa uns dies, les imprentes estan mans en l’obra per tal que al començament de les classes, alumnes i professors tinguen els seus corresponents llibres. Després del gran treball que comportava la distribució del confeti per a les carrosses de l’Anunci, ara toca centrar-se en els llibres.

Les editorials aprofiten esta suculenta ocasió per tal de fer l’agost en ple més de setembre. Avui dia totes les assignatures, o la gran majoria, ja compten amb el manual de rigor. A les impremptes es divideixen els cursos amb les diferents matèries de cadascun i els corresponents sol·licitants.

La llei diu que un llibre no ha de canviar en un termini de 4 anys, per tal que puga ser reciclat. Entre els germans o fins i tot entre amics d’altres cursos. El poder aprofitar els llibres ja usats és un descans per als pares.

Per norma general, quan s’acabe un curs escolar ja es demanen els llibres per a l’any vinent. Les impremptes tenen ja confeccionades les encomandes per tal que una vegada passe l’agost, amb les vacances de les editorials, estiga tot preparat per demanar-los i que arriben a temps.

Però amb la compra dels llibres de text no acaba la cosa. Encara queden molts altres complements, alguns de necessaris i altres de no tant. Motxilles de mil maneres, formes i colors. Agendes, bolis, retoladors o carpetes. Tota una àmplia proposta que als ulls dels escolars, sobretot dels més menuts, és una gran atracció.

Aprofitant el descans del mes de setembre després dels excessos de l’agost, moltes són les cases que llencen tot tipus de col·leccionables. Estos inunden aparadors i també anuncis a la televisió. Des d’aprendre a cosir, passant pels cursos d’anglès miraculosos, altres per a cuinar com Ferran Adrià o demés col·leccions de cromos o peces de ciclomotors que no s’acaben de construir quasi mai. Infinitat de propostes per tal que ningú s’avorrisca.

Més informació: | |