160 alumnes tornen a les aules de Morella després de les vacances d’estiu


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 8 de setembre de 2011

Alguns més contents, altres no tant. Però tots reunits en un dia especial. Arranca el curs escolar 2011-2012 al Col·legi Verge de Vallivana de Morella. De segur que durant els últims dies, molts dels alumnes han estat pensant en el seu primer dia de classe. Preparant els llibres, motxilles, llàpissos i colors, el necesser o els babis. Quan arriba esta primera jornada, per norma general les ganes són moltes. És temps de retrobar-se amb els amics, amb els mestres i amb les aules. És un dia en el qual no se treballa massa, ni s’explica, ni menys encara es manen deures per a casa.

El triangle és el punt d’encontre, el lloc des d’on cada grup d’alumnes es dirigirà a la corresponent aula. Com ja és tradició, els estudiants es col·loquen en funció del curs. Els més grans són els que més prop tenen la pared i així successivament fins arribar als que comencen a este col·legi, els d’infantil 3 anys. Estos últims són els que més estranys se senten. Alguns venen de l’Escola Infantil i altres directement de casa. De totes maneres, el canvi és gran i costa uns dies d’assimilar.

Converses entre amics, intercanvis d’impressions. Cadascú comenta les més o menys ganes que té de començar. Fins que, puntuals, a les 9 del matí, els mestres indiquen que ja ha arribat l’hora de baixar a l’aulari. I si l’any passat el primer dia de classe va estar amenitzat pel waka waka de Shakira, enguany ha sonat la ja famosa cançó del chipiró. Les fileres comencen a avançar. Els pares i mares miren als menuts, alguns des de fora, altres des del mateix costat. Als més xicotets els costa seguir el ritme, carregats amb les motxilles i per un lloc desconegut. Però ahi estan els mestres per tal de fer-los perdre la temor.

El triangle va buidant-se, mentre s’emplenen les aules. Ara toca decidir quin lloc ocupar, on deixar les coses, al costat de qui asseure. També es el moment de conéixer al tutor, que en alguns casos ja resulta familiar, però en altres és una cara totalment nova. Una vegada cadascú ja al seu lloc, comencen les primeres indicacions de cara al curs que s’enceta.

El nombre d’alumnes va variant curs rere curs i com a la resta de la província de Castelló, enguany este nombre ha augmentat.

Des de les 9 i fins la 1. Eixe ha sigut l’horari del primer dia de classe. I continuarà sent-ho fins el mes d’octubre, quan ja s’amplia la jornada per la vesprada. A partir d’octubre s’afegirà també el servei de menjador. El d’autobús ja s’ha iniciat amb total normalitat, mantenint les mateixes línies que els altre anys.

El servei de bono llibre enguany encara no ha començat a funcionar, però s’espera que ho faça en breu. Per davant queden tres trimestres, amb les corresponents vacances de Nadal i Pasqua. De moment, el curs s’enfronta amb ganes.

Els propers en tornar a classe seran els alumnes de l’Institut de Secundària, l’IES Els Ports. Estos tindran el seu primer dia de curs la setmana que ve.

Més informació: |