El pregoner de l’Anunci es reconcilia amb el cavall Sílver a la Fira de Morella



comarquesnord.cat, Morella
» diumenge, 11 de setembre de 2011

La Plaça de Bous va tornar a ser el lloc escollit per l’Associació “Morella a Cavall” per a celebrar el seu peculiar carrusel. Al voltant de 10 cavalls van estar a disposició dels joves genets, que feien cua per tal de donar una volta al damunt d’estos apreciats animals. Els membres de l’associació amant del món equí estaven al front de les regnes dels cavalls, per tal que els menuts estaren ben segurs en tot moment. Mentre els nous genets aprenien com posar les mans o com subjectar-se, els pares no en perdien detall.

Els cavalls no descansaven ni un moment, perquè quan uns acabaven la seua volta, molts altres ja tornaven a estar disposats a fer la seua segona. En fila, els cavalls responien a les indicacions dels seus amos, permeten que els xiquets se sentiren com a uns autèncis vaquers.

L’anècdota de la jornada la va protagonitzar el ja famós cavall Silver, emprat en el dia de l’Anunci per al pregó. El pregoner va tornar a muntar a l’animal per tal de reconciliar-se després dels ensurts mentre llegia el bando. En esta ocasió, Silver estava relaxat, tranquil com habitualment és; res a vore amb el Dia de l’Anunci on la gent, els aplaudiments o també els acoblaments dels micròfons van fer del pregó un dels més moguts que es recorden.

Després d’unes quantes voltes, amb una forta calor com a companyia, el carrusel concloïa per donar pas a més activitats proposades per a la Fira de Morella.

» VÍDEO: Morella a cavall ensenya a montar als menuts durant la fira

Més informació: | | |