Gémino Segura aconsegueix, de nou, guanyar el concurs de gossos de rabera a la Fira


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» diumenge, 11 de setembre de 2011

El diumenge tota l’activitat es va concentrar ací, al Prat de l’Albereda. I és que no podia faltar a la seua cita amb la Fira de Morella el concurs de gossos d’atura. Fa uns anys, els pastors feien una exhibició de les seues habilitats, però des de ja fa 3 anys, l’exhibició ha passat a ser un concurs amb rivals i trofeus. Cada vegada esta activitat arrossegua més seguidors, com a participants i també com a espectadors. Enguany, molt va ser el públic que va optar pel concurs de gossos pastors, malgrat la forta calor del migdia d’esta jornada. Participants professionals i d’altres d’amateurs. En total, 8 pastors van mostrar les seues habilitats al front dels gossos i el ramat d’ovelles. D’entre ells, una dona també es va animar amb el concurs, fins i tot organitzant.

Per a esta edició i seguint en la mateixa línia que a les anteriors, el concurs comptava amb dos proves.

Bé siga per la forta calor, per la gran quantitat de públic o per estar en un espai desconegut, el ramat no va permetre que el concurs de gossos lluïra com s’havia esperat.

Participants de la zona no en van faltar. Un d’ells que ja és un habitual de la cita amb el concurs és Ismael Boix, que no va quedar massa content amb la seua feina.

Entre els professionals, Julio Bayot tornava a demostrar la seua gran habilitat en la matèria. Enguany vam poder vore de nou a la seua famosa gossa Espurna, fet que va agradar molt al fidel públic.

Finalment, 4 dels vuit participants van passar a la segona fase del concurs, havent d’aconseguir que tot el ramat entrara al vallat ubicat al centre del Prat. Els afortunats van ser Julio Bayot, Gémino Segura, José Maria Pleguezuelos i Ismael Boix. Ismael començava amb la prova, quedant-se al límit d’aconseguir-ho, però fent de tota manera una bona feina. Pleguezuelos demostrava la seua professionalitat, a l’igual que Julio Bayot. Però Gémino Segura, últim en fer esta segona part, aconseguia en molt poc temps que totes les ovelles quedaren ben tancades al vallat. D’esta manera, aconseguia endur-se el trofeu del tercer concurs de gossos d’atura de la Fira de Morella. Pel que sembla, l’any que ve gossos i pastors tornaran a formar part de la programació del certàmen firal.

» VÍDEO: Tercer concurs de gossos pastors a la Fira de Morella

Més informació: