Vilafranca demana al Consell una SAMU 24 hores i a l’Estat la construcció de la caserna de la Guàrdia Civil


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dilluns, 12 de setembre de 2011

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat amb els vots del PSPV i el PP i l’abstenció dde Plataforma per Vilafranca-Compromís, una moció amb les demandes del municipi per als pressupostos de la Diputació, la Generalitat i l’Estat. La moció l’ha impulsat el grup socialista. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena ha relatat les peticions.

A l’Estat se li demana la adjudicació de les obres de construcció de la caserna de la Guàrdia Civil. A la Generalitat Valenciana se li exigeix ​​la dotació d’un servei de Samu les 24 hores del dia i la implantació d’un servei de fisioterapeuta, promès per l’ex-conseller Cervera en una reunió amb l’alcalde de Vilafranca. A més a l’autonomia es demana la millora d’un tram de tres quilòmetres de la carretera CV-15 entre l’encreuament amb la CV-12 i el Coll d’Ares. Així mateix es demana la inclusió en els pressupostos d’un cicle formatiu en atenció sociosanitària a l’IES, substituint el de producció tèxtil que no ha arribat a posar-se en marxa per falta d’alumnes.

D’altra banda a la Conselleria d’Infraestructures es demana una ajuda per canviar els col.lectors de la localitat i així evitar indundacions. En matèria de patrimoni es demana la restauració de l’ermita de Sant Roc, en estat de ruïna. A la Diputació de Castelló el consistori li demana la rehabilitació de la plaça de toros i aportació econòmica per a la substitució de col.lectors que evitin inundacions.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha insistit en la necessitat que la moció “arribe als grups parlamentaris de PP, PSPV i Compromís a la Diputació, la Generalitat i el PP i el PSOE a Madrid perquè tots siguin coneixedors de les demandes del municipi “.

El portaveu del PP, Jaime Vives, ha indicat que són propostes “a les quals no podem votar en contra”. Mentre, des de Compromís, Xavi Prats, ha defensat la seva abstenció argumentant que les propostes s’haurien d’haver consensuat en una reunió prèvia de portaveus i ha incidit en la necessitat de prendre com a reivindicació principal la demanda de la Samu 24h.

Óscar Tena ha assenyalat que algunes de les peticions com la Samu o el fisioterapeuta “depenen de la voluntat política del Govern de la Generalitat més que de dotació pressupostària o grans quantitats econòmiques”.

Més informació: | | | | | |