180 alumnes comencen les classes a l’escola de Vilafranca


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 13 de setembre de 2011

180 alumnes han iniciat les classes al Col.legi Públic En Blasc d’Alagó de Vilafranca. La plantilla de professors es manté en els 15 docents, segons ha explicat el director del centre, Fernando Izquierdo. Tots els mestres assignats a l’escola estaven al seu lloc de treball el dia de començament del curs. S’han incorporat 21 alumnes.

Aquest any s’inicia amb novetats en el centre, que rebrà fons de la Conselleria d’Educació per desenvolupar un programa de millora educativa. L’objectiu del mateix és “incrementar la qualitat de l’ensenyament”. Enriquiment Curricular és el títol d’aquest projecte. A partir d’octubre es posarà en marxa el menjador escolar. Aquest any es preveu una reducció en les beques de menjador de la Generalitat Valenciana. No obstant això, el centre no incrementarà la quota del mateix per afavorir les famílies amb menys recursos. A més dels nens que l’utilitzen diàriament s’estableixen torns rotatoris amb l’objectiu de mantenir el servei.

L’escola oferirà informació a través de dos canals. A la pàgina web del centre es penjaran les dades referents a aspectes administratius i d’organització de l’escola. Mentrestant, al bloc de l’escola es donarà compte de totes les activitats que es vagen desenvolupant. D’altra banda cal ressenyar que les activitats extraescolars ja estan programades durant tot l’any.

L’escola, a més, té presència fora de la localitat i la Comunitat. El centre participa en iniciatives de noves Tencologies com educablog o blog 2.0. “Això implica que la nostra forma de treballar té una projecció també per als escolars”. El col.legi de Vilafranca ha treballat amb centres d’Andalusia o Galícia, realitzant activitats cooperatives.

» Manteniment municipal
Des que van finalitzar les festes de Sant Roc de Vilafranca l’Ajuntament està duent a terme diferents treballs de millora i manteniment en les instal.lacions del col.legi públic d’En Blasc d’Alagó. Segons ha relatat la regidora d’Obres i Serveis Públics, Silvia Colom, la brigada municipal “s’ha encarregat de pintar el mur exterior de l’escola. A més hem tallat l’herba que hi havia als patis i s’han eliminat les males herbes que havien crescut durant el període de vacances “. Altres tasques de manteniment s’han centrat en la instal.lació d’una canal a l’edifici de l’escola infantil. Així mateix en el pati de l’escola s’ha canviat una font i s’ha instal.lat una clau de pas per evitar que aquesta font es gele a l’hivern. El consistori es fa càrrec de les despeses de calefacció i de neteja del centre.

Més informació: |