Morella incrementa les ferramentes de cerca d’ocupació amb l’impuls de l’Oficina per a la Integració i Cohesió Social


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 13 de setembre de 2011

El regidor d’immigració, Ernesto Blanch, i un dels dos voluntaris de l’Oficina per a la Integració i Cohesió Social, Mario Albu, han comparegut en roda de premsa per a anunciar les novetats sobre este servei. L’Ajuntament de Morella ha impulsat este servei amb la prioritat d’augmentar les seues ferramentes de cerca d’ocupació. A més, una de les novetats destacades és el viatge a Romania que s’ha organitzat des de l’Oficina, per a donar a conéixer els llocs de procedència dels romanesos establits en Morella, entaular relacions institucionals i promocionar el Sexenni.

Blanch afirma que “este servici previst en el Pla Municipal d’Immigració, pretén impulsar iniciatives que milloren la participació i integració dels ciutadans i ciutadanes nouvinguts a la nostra ciutat”. L’edil afig que “l’Oficina ha tingut un funcionament molt positiu estos anys, però ara busquem un nou impuls, reorientant-lo amb un major component tècnic” A més, recordava que la condició dels romanesos ha canviat, ja que en l’inici de l’activitat d’este servei, el país no era un dels membres de la Unió Europea.

La prioritat de l’Oficina serà sumar-se a les ferramentes municipals en la cerca d’ocupació. Així, s’unirà a l’Agència de Desenvoluapment Local, la Borsa de Treball i el Servei d’Orientació per a l’Ocupació i AutoOcupació (OPEA), ubicant-se en l’àrea de promoció econòmica, perquè tots els serveis treballen en una mateixa direcció. Este lloc està a l’Ajuntament de Morella i s’accedix per la Costa de la Presó. Els dies en els que els voluntaris Mario Albu i Catallin Chircu atendran a les visites a l’Oficina seran els dimecres de 20 a 21:30 hores i els diumenges de 9 a 10:30 hores, encara que també es podran realitzar consultes en el correu electrònic oficinaintegracio@morella.net.

Els sereis que prestarà seran la gestió de canvis burocràtics, facilitar els mitjans per a realitzar les gestions personals, tramitacions amb Conselleria, organització d’activitats interculturals, ajuda als serveis religiosos i, en definitiva, tot allò relacionat amb fomentar la integració dels diversos col·lectius que conformen la plural societat morellana.

» Viatge a Romania
L’Oficina per a la Integració i Cohesió Social de Morella també ha organitzat un viatge a Romania, del dia 7 al 12 d’octubre. Així, els participants en esta expedició podran conéixer els llocs d’origen de la majoria de romanesos residents a Morella. A més, entre els objectius de l’expedició, es troba entaular relacions institucionals amb distintes administracions i donar a conéixer el Sexenni, que se celebrarà a l’agost de 2012. Tots els interessats en realitzar este viatge poden apuntar-se fins al dia 16 de setembre en l’Oficina.

Més informació: