Morella prioritza l’educació amb la gratuïtat de l’Escola Infantil i la subvenció a la compra de llibres de text


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat, Morella
» dimarts, 13 de setembre de 2011

Els distints centres educatius de Morella han tornat a la seua activitat. L’Escola Infantil, el Col·legi de Primària i l’I.E.S. Els Ports tornen a la normalitat amb l’inici del curs escolar. Una “volta al col·le” que es farà més suportable per a les economies famílies en Morella, per les distintes polítiques d’ajuda de l’Ajuntament. Així, en el municipi dels Ports es manté la gratuïtat de l’Escola Infantil i es subvenciona la compra de llibres de text de segon cicle d’infantil i secundària, amb la devolució del 85% de la despessa total.

La regidora d’educació, María Rallo, destaca que “per a l’Ajuntament de Morella l’educació és una prioritat i, per això, mantenim la gratuïtat de l’Escola Infantil i les ajudes als llibres de text”. La regidora afirma que “esta política d’ajuda a les famílies és necessària en una situació de crisi en la què hi ha més despesses”.

Rallo també considera que “estes ajudes són un element de cohesió per a les famílies de Morella”. L’informe sobre l’Escola Infantil va ser aprovat en el passat ple ordinari, amb els vots a favor del Grup Socialista i en contra del Grup Popular.

El present curs de l’Escola Infantil comptarà amb 30 alumnes, que no hauran de pagar pel servei. A més, enguany s’ha destinat una taxa de matrícula de 50 euros a la compra de material.

A més, l’Ajuntament de Morella torna a ajudar econòmicament al desembossament generat per la compra dels llibres de text. D’esta manera, tots els pares dels alumnes de secundària que hagen comprat els llibres a Morella, que estiguen empadronats en la localitat i que els seus fills cursen els estudis en algun dels centres educatius de Morella, podran sol·licita el 40% de l’import total desembossat. A més, poden optar a un 45% addicional si aporten els llibres del curs anterior i estan en bon estat. Estos llibres que es retornen, l’Ajuntament els utilitza per a enviar-los al tercer món o per a donar-se’ls a aquells xiquets que es puguen incorporar amb el curs ja començat o als pares que tenen més dificultats econòmiques.

Més informació: |