La majoria del Congrés diu sí a que veiem TV3


comarquesnord.cat, Madrid
» dimarts, 13 de setembre de 2011

La majoria del Congrés s’ha mostrat a favor, amb l’abstenció del PP, que es tramite la Llei de Televisió sense Fronteres, que ampliarà l’abast de les televisions autonòmiques més enllà del seu límit polític i fins a tota la seua comunitat lingüística, com per exemple Tv3 a la Comunitat Valenciana.

Acció Cultural del País Valenciá (ACPV) va lliurar el passat mes de juny en el Congrés més de 600.000 signatures per a demanar, per iniciativa popular, la tramitació d’una proposició de llei que “legalitze” i “normalitze” l’emissió de les televisions autonòmiques fins al conjunt de les seues comunitats lingüístiques i més enllà dels seus límits geogràfics i polítics.

El fons del debat es troba, segons va explicar llavors el president de ACP, Eliseu Climent, en les dificultats que els diferents governs han imposat perquè es veja Tv3 a la Comunitat Valenciana.

En aqueix sentit es van pronunciar avui, durant el debat de la presa en consideració de la proposició de Llei, el diputat socialista, Ferrán Bono Llaura, i el portaveu d’ERC, Joan Ridao, els qui van acusar a l’expresident valencià popular Francisco Camps de “persecució”, en paraules de Bono, dels repetidors que feien possible seguir la Tv3 a València.

Ridao va ampliar la seua acusació a “successius governs” de Madrid i València, mentre que des de CiU Montserrat *Surroca va apuntar a la passivitat del Govern central davant aquest assumpte.

Surroca va recordar que l’actual president valencià, Alberto Fabra, es va mostrar des de l’Ajuntament de Castelló, durant el seu mandat allí, a favor que Tv3 fóra accessible a València.

Uxúe Barcos (Nafarroa Bai) va assenyalar que aquest debat s’ha “catalanitzat”, però va recordar que la Llei de Televisió Sense Fronteres afecta a altres comunitats, com per exemple és el cas de Navarra i el basc, i es va mostrar a favor de la tramitació, igual que BNG, PNB, CC o IU-IC.

Des del Partit Popular, Jorge Fernández Díaz, va anunciar l’abstenció del seu grup i va recordar que fa mesos el Govern va vetar les mateixes mesures que sol·licita la llei que ara es tramitarà.

A més, va recordar Díaz, la gran majoria dels grups que ara es pronuncien a favor d’aquesta iniciativa legislativa popular van recolzar en el seu dia la Llei General de Comunicació Audiovisual, que és contradictòria amb la iniciativa, doncs segons la norma vigent l’emissió d’una televisió autonòmica en una altra limítrofa requereix un conveni de reciprocitat.

El portaveu popular es va mostrar a favor de la reciprocitat, alguna cosa que, va insistir, no és el que sol·licita la iniciativa popular que es tramitarà en la pròxima legislatura.

Més informació: | | | | |