Vilafranca demana sensibilitat a Educació perquè augmente l’ajuda a l’escola infantil


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimarts, 13 de setembre de 2011

L’Ajuntament de Vilafranca ha demanat a la Conselleria d’Educació que “tingue sensibilitat amb l’Escola Infantil i incremente l’ajuda que destina al centre”. La regidora d’Educació, Tere García, ha assenyalat que “l’Ajuntament esperava un ajut de 25.000 euros, atenent a les convocatòries d’anys anteriors, però ens hem trobat amb la sorpresa que l’aportació de la conselleria serà únicament d’una mica més de 13.000 euros”. Des de fa cinc anys l’Ajuntament cobra 60 euros al mes pel servei de l’Escola Infantil, una quantitat que no ha variat.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha lamentat que “les retallades de la Generalitat Valenciana vagen a aspectes tan importants com la educació” i ha recordat que “en altres autonomies l’administració estableix l’inici de la formació ja en el període de 0 a 3 anys “. L’Ajuntament de Vilafranca estudiarà com afecta aquesta ajuda menor a l’esperada. Mentre el regidor del PP a l’Ajuntament de Vilafranca, Jaime Vives, creu que la xifra és superior als 8.000 euros que es rebien quan el centre únicament era guarderia.

Vives creu que s’ha d’estar “agraït” a la Generalitat Valenciana, encara que ha reconegut que hagués estat millor una aportació major. L’Ajuntament de Vilafranca informarà els pares sobre l’ajuda que es rebrà i com pot afectar a l’Escola Infantil.

Més informació: | | | |