182 alumnes de secundària i batxillerat tornen a la normalitat



comarquesnord.cat, Morella
» dimecres, 14 de setembre de 2011

Són els últims estudinats en tornar a les aules. Deixen enrere unes llargues vacances d’estiu per tal d’enfrontar un nou curs acadèmic. L’Institut d’Educació Secundària Obrligatòria, IES Els Ports, situat a Morella, enceta un nou curs. Les classes tornen a acollir als alumnes de la comarca dels Ports. Curs rere curs, en ordre ascendent, tots els alumnes han fet ja les respectives presentacions que donaran pas a tres trimestres de treball, estudi i dedicació fins el proper mes de juny. Enguany, el nombre d’alumnes inscrits a este centre educatiu es manté més o menys com l’any anterior, amb 182 estudiants.

Una novetat d’enguany fa referència al temps lectiu. Este augmenta en uns minuts si el comparem amb anys anteriors. De tota manera, el temps per esmorzar es manté igual que sempre, d’uns 20 minuts.

La plantilla de professorat malgrat estar al 100% a començament del mes de setembre, sempre hi ha alguna que altra incorporació més tardana. A més, també hi ha una baixa que des de l’IES Els Ports s’espera solventar amb la major rapidessa posible.

Els retalls en educació que s’estan portant a terme no afecten massa a l’IES Els Ports. És cert que es compta amb un professor menys que en altres cursos, pero degut a la tendència a la baixa del nombre d’alumnes matriculats.

Pel que fa a la convocatòria del mes de setembre, ha funcionat prou bé. Els alumnes que s’han presentat a selectivitat ara encara no tenen els resultats, però les previsions són optimistes.

Amb l’inici del curs també comencen dos dels serveis bàsics: el de transport, amb les diferents línies d’autobús; i el de menjador, que continua amb les mateixes característiques que l’any passat.

La normalitat arriba al dia a dia dels estudiants. Alguns d’ells ja pensen en les vacances de Nadal. Altres, fins i tot en el proper estiu. Però, de moment, queda un any per davant que s’haurà de superar amb esforç si es pretén continuar de la millor forma possible amb la formació acadèmica.

Més informació: | |