La Consellera d’Infraestructures rebrà a l’alcalde de Vilafranca per tractar les inundacions que pateix quan plou


Etiquetes:


comarquesnord.cat, Vilafranca
» dimecres, 14 de setembre de 2011

La consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, ha confirmat avui a l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, que en breu li rebrà per analitzar la problemàtica d’inundacions que pateix la localitat dels Ports. La localitat sofreix grans acumulacions d’aigua quan es produeixen tempestes o granissades.

Al juny i juliol, amb amb prou feines un mes de diferència, Vilafranca va sofrir dues greus inundacions com a conseqüència d’aiguats que van deixar en poc més d’una hora més 50 litres per metre quadrat. Aquestes tempestes, acompanyades de calamarsa, van provocar que es anegara la Casa de la Cultura i habitatges de l’entorn de la Calli Independència i Cabestany. L’Ajuntament sol·licita a Infraestructures una inversió aproximada de 350.000 euros per canviar i ampliar el diàmetre una canonada que permetria evacuar major quantitat d’aigua i evitar l’acumulació del líquid element que s’estanca als carrers.

A l’espera de la reunió i la inversió l’Ajuntament de Vilafranca està prenent diverses mesures. D’una banda s’estan construint noves boques de desguàs que diversifiquen els punts per on s’evacua l’aigua. Així mateix aquest estiu s’ha dut a terme una intensa labor de neteja de les canonades ja existents. S’han retirat diversos remolcs de terra acumulada a l’interior de les canonades. Així mateix durant tot el període estival la brigada municipal ha procedit a retirar tot tipus de d’elemens que puguen dificultar la correcta retidada de l’aigua.

Més informació: