Morella li demana a Alberto Fabra que restituïsca immediatament les emissions de les cadenes autonòmiques catalana i aragonesa

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 14 de setembre de 2011 .
Etiquetes: , , ,

L’Ajuntament de Morella considera “molt positiva” l’admissió a tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió sense Fronteres”, impulsada per Acció Cultural del País Valencià. A més, sol·licita al President de la Generalitat, Alberto Fabra, que recolze i restituïsca, de forma immediata, les emissions de les cadenes autonòmiques catalana i aragonesa en la Comunitat Valenciana.

Cal assenyalar, que Morella va ser un dels primers municipis del territori valencià que va haver de tancar el repetidor, sota amenaça de la Presidència de la Generalitat, al juny de 2010. El regidor de governació, Ernesto Blanch, subratlla que “el nou President ha de demostrar amb fets, que està a favor de restituir unes emissions que no suposen cap cost econòmic ”. A més, afirma que “si no ho fa, haurem d’estudiar com podem restituir-les al nostre municipi, que dóna cobertura a gran part de la comarca dels Ports”.

Respecte a la ILP, Ernesto Blanch destaca que “és una gran notícia l’admissió a tràmit perquè assumeix una gran reivindicació del nostre territori, com és la normalitat en la relació entre Comunitats Autonòmiques i un sistema lingüístic comú”. A més, afig que “la Televisió sense Fronteres està més prop de la realitat de la nostra comarca que les fronteres legislatives”.

El tancament de l’emissió sota amenaça de multa de fins a un milió d’euros, va suposar que els ciutadans de Morella i la comarca dels Ports tingueren una gran pèrdua d’oferta televisiva, ja que es van quedar en negre sis canals. Curiós és el cas del municipi que depén administrativament de Morella, la Pobla d’Alcolea, que només tenia accés a les cadenes autonòmiques catalanes i aragoneses, per la qual cosa acumulen quasi un any i mig sense televisió, perquè la Generalitat no ha ficat els mitjans necessàris.

Des que es va obligar al consistori a tancar el repetidor, molts han sigut els actes reivindicatius de tota una comarca. Manifestacions, concentracions, tres mocions aprovades per unanimitat en els plens, conferències… Tota la comarca s’ha mogut per a aconseguir l’emissió d’unes cadenes que portaven més de 25 anys veient-se a les distintes localitats. Blanch destaca que “la comarca dels Ports s’ha mobilitzat periòdicament contra l’absurda i autoritària imposició de la Generalitat i continuarà fent-ho, si no es restituïxen les emissions”.

A més, recorda que “en esta comarca, la no presència de la Generalitat en matèria educativa, d’infraestructures o sanitària, minva la qualitat de vida dels ciutadans i, no obstant això, per a una vegada que decidixen intervindre, és per a coaccionar la llibertat d’expressió dels seus habitants”.

Més informació: | | |