L’Ecoparc de Vilafranca estarà acabat a finals d’any



comarquesnord.cat, Vilafranca
» divendres, 30 de setembre de 2011

S’ha iniciat la construcció dels Ecoparcs a la comarca dels Ports, unes instal·lacions que permetran una millor recollida de residus als municipis de la comarca. Als Ecoparcs es dipositaran els diferents materials a les seccions específiques per cada tipus de residu i es comptarà amb l’empresa Tetma per tal de controlar el seu funcionament. Tetma és l’empresa adjudicatària de la recollida de les escombraries a nivell comarcal.

L’Ecoparc de Vilafranca és troba ja prou avançat, en uns treballs que van començar fa varies setmanes i s’espera que puga estar acabat a finals d’any. Cal destacar que en un principi la Mancomunitat Comarcal ‘Els Ports’ volia construir un Ecoparc a cadascun dels 17 municipis de la comarca, però es va veure que aquest fet era inviable i d’un gran cost. Finalment es decidia construir-ne tres, un a Vilafranca un altre a Morella i un més a Forcall.

Els nous Ecoparcs permetran dipositar els diferents residus d’una manera ordenada i amb un sistema còmode per als usuaris, ja que es podrà pujar amb el vehicle per les rampes i des de dalt deixar les escombraries. La recollida selectiva permetrà a l’empresa adjudicatària una millor distribució dels materials per al seu transport. A Vilafranca, en aquest espai on s’ubica l’Ecoparc ja es podien dipositar diferents residus des de fa temps, encara que el seu funcionament no era el més ideal, ja que es mesclaven molt els materials. Ara amb els nous Ecoparc s’espera que la comarca de Els Ports puga fer una millor recollida de residus.

» VÍDEO: L’Ecoparc de Vilafranca, en construcció

Més informació: | |