LA FALSA: “Melangia al setembre”

Joan Carles Marcobal . 18 de setembre de 2011 .
Etiquetes: , ,

Ja no és la primera vegada que poso eixe titular a una Falsa, ho sé. I sé també que algun amic meu que ja em preguntava pels meus típics articles d’aquest mes quan els nostres pobles es buiden de gent després de l’agost, haurà pensat que torno a parlar de les maletes que es carreguen i els cotxes que se’n van. Però no, la melangia d’enguany és més amarga si cap.

Els ho dia fa un mes: gaudeixin de l’estiu, no miren televisió ni escolten ràdios ni llegeixin diaris. Era quan demanava que ens deixaren tranquils i que si havíem de ser nosaltres els que hem de pagar la crisi que ens la giraren al setembre. Puix bé, els primers rebuts ens han estat ja domiciliats: ni vostès ni jo, espero, tenim cap culpa del que ha passat a Grècia… però preparen la butxaca que la nostra borsa baixa i la prima de risc –collons amb la puta prima de risc- torna a pujar.

Els ínclits pensadors i analistes econòmics europeus diuen que la culpa és de l’euro quan, al 2003, un analfabet amic meu ja dia que amb el canvi de moneda ens estàvem tots enganyant, que un euro no són vint duros. I així ens llueix el pèl. Pocs anys més tard trobem nacions amb fallida i ciutadans de tot arreu passant-les més putes que el cànem. Obama diu que Espanya també està en perill i parla com si al seu país els gossos els dugueren lligats amb llonganisses. Merkel, Cameron, Sarkozy…. lliçons, tot són lliçons però perra no n’arriba ni una.

I mentrestant, aquells que vostès i jo sabem estan ben tranquils, sense crisi i amb la seguretat de que no van a perdre les properes eleccions.

Més informació: | |