L’Ajuntament sol·licita finançament per a restaurar la Torre de la Font Vella

comarquesnord.cat . Morella . diluns, 19 de setembre de 2011 .
Etiquetes: , ,

L’Ajuntament de Morella ha sol·licitat finançament al Ministeri de Foment i a la Generalitat Valenciana per a restaurar la Torre de la Font Vella. Amb esta sol·licitud s’espera que les administracions puguen col·laborar en la recuperació del patrimoni morellà.

El regidor d’obres, Rhamsés Ripollés, afirma que “en els últims vint anys s’ha actuat en catorze de les setze torres que té Morella, en el castell, en nombrosos trams de muralla i en zones d’adequació exterior a la fortalesa defensiva”. Per això, s’espera “poder aconseguir finançament per a continuar amb l’avançada recuperació de patrimoni de la ciutat”. En este sentit, només queden dos torres per restaurar, la de la Font Vella i la Redona. Ripollés explica que “des de fa temps s’ha treballat en la redacció dels projectes de les dos torres i, ara, esperem obtindre finançament per a poder actuar en una d’elles”.

El consistori ha realitzat ara els tràmits per a poder sol·licitar al Ministeri de Foment l’ajuda amb càrrec a l’1% Cultural i que així es puga tractar en la pròxima reunió entre este ministeri i el de Cultura. Cal assenyalar que el Govern ja té constància de les necessitats en matèria de patrimoni de la ciutat, ja que la subsecretària de cultura, Mercedes del Palacio, va visitar el passat any Morella. A més, l’Ajuntament també ha volgut obrir una altra via de finançament amb la sol·licitud a la Generalitat Valenciana.

Ripollés afirma que “la Generalitat no hi ha invertit res en recuperació de patrimoni en els últims anys i, esperem la seua col·laboració concedint-nos l’ajuda que hem sol·licitat”.

Més informació: | |