Santiago Pérez demana a l’AVEN el manteniment de serveis prestats com a compensació eòlica


comarquesnord.cat, Forcall
» dilluns, 19 de setembre de 2011

El president de la Mancomunitat dels Ports, Santiago Pérez, ha mantingut una entrevista amb el director de l’Agència Valenciana d’Energia, Antonio Cejalvo, per fer un repàs de les últimes ajudes del fons de compensacions eòliques, instant també a la possibilitat que en la propera convocatòria d’aquestes ajudes es pugue valorar el manteniment de serveis com alguna cosa subvencionable, la qual cosa permetria mantenir llocs de treball i serveis imprescindibles per a les poblacions d’interior, sent això molt positiu per evitar el despoblament i en una situació com l’actual. Així valorar la contractació de persones.

També es va parlar de l’ampliació eòlica aprovada pel Consell, però que està paralitzada pels informes mediambientals de la Conselleria de Medi ambient, negatius al fet que es dugui a terme. Per tant tant Iberdrola com Renomar no tenen previst en breu dur a terme cap inversió si no es modifiquen els criteris de la Conselleria de Medi ambient. Es va lamentar per ambdues parts, no obstant el tancament a la possibilitat d’inversió i creació de nous llocs de treball i la decisió d’aposta per un model mediambiental de producció d’energia contra altres fonts més contaminants.

Ressaltant les queixes del President de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, a la Conselleria de Medi ambient respecte a la nul·la inversió a les muntanyes i espais dels Ports malgrat les proteccions que s’han imposat als municipis. Quant a l’ampliació eòlica, es va comentar la necessitat de consens amb els municipis que estarien afectats.

Més informació: | | |