Espeleòlegs forcallans netegen les herbes del campanar


Etiquetes: , , ,


comarquesnord.cat, Forcall
» dijous, 22 de setembre de 2011

L’Ajuntament de Forcall ha encomanat a espeleòlegs forcallans, membres d’Espemo, una neteja d’herbes del campanar de l’església. La mateixa tasca s’havia portat a terme fa varis anys, però les herbes, fins i tot alguna figuera, havien tornat a arrelar entre les pedres. A més de netejar, també s’ha portat a terme un tractament amb herbicida.

L’alcalde de Forcall, Santiago Pérez, explica que “gràcies a aquestos treballs s’han localitzat bades importants provocades per les arrels en les pedres del campanar”. Fins i tot s’ha tingut que retirar alguns coscolls que estaven a punt de enderrocar-se. La situació del monument preocupa al consistori; de fet aquesta mateixa setmana s’havia de portar a terme una reunió entre l’alcalde i responsables de la direcció general de patrimoni. Aquesta s’ha posposat per més endavant, però sens dubte “una de les qüestions que des de l’ajuntament es reclamarà es la intervenció necessària en aquest monument”.

El campanar de Forcall és d’una elegant línia barroca. Mesura 55 metres d’alçada i va ser edificat en el segle XVIII per a suplir l’espadanya gòtica anterior.

Més informació: | | |