Herbeset es prepara per a viure les seues participatives festes anuals


comarquesnord.cat, Herbeset
» dijous, 22 de setembre de 2011

Herbeset, municipi que depén administrativament de Morella, es prepara per a viure les seues festes en honor a Sant Miquel. Es tracta d’un cap de setmana molt participatiu en el que es congreguen en la localitat més de 150 persones. Una xifra molt elevada, ja que el municipi compta amb un cens de sis persones.

Les festes començaran divendres, amb l’Anunci, la rebuda dels absents i l’engalanament dels carrers. Els dies principals de celebració seran el dissabte i el diumenge, amb actes populars i festius dirigits a tots els públics. El dissabte, la jornada comença amb la despertà, el muntatge de la carpa i una xocolatada. Al matí, tindran lloc els campionats de birles, la gran traca i les rifes. Els seguirà un dinar de germanor i, a la vesprada, la música de la Rondalla amenitzarà la jornada. Un ball tancarà els actes del dia. El diumenge és més solemne amb la cercavila dels gaiters, una Missa en honor a Sant Miquel i la Verge del Rosari, el retaule i l’oferta tradicional. Els últims actes seran el café popular, la gran traca anunciadora de les tradicionals joies, sacs o cullera i el fi de festes.

» Caminada Morella-Herbeset
A més de l’encant del municipi en si, Herbeset està rodejat de natura. Per això, a la tardor es convertix en una localitat important per a aquells senderistes que volen gaudir de la muntanya o per als recol·lectors de bolets. El dia 1 d’octubre, Herbeset tornarà a ser protagonista, amb una caminada per la senda que unix Morella amb el municipi. Es tracten de 12 quilòmetres, amb un ascens acumulat de 476 metres i un descens de 311 metres, apta per a tot tipus d’excursionistes. Una ruta que permet connectar amb la natura de les muntanyes de Morella. Per a participar, cal inscriure’s abans del 28 de setembre en l’Oficina de Turisme.

Més informació: | | | |