L’Ajuntament de Vilafranca i la parròquia acorden realitzar el projecte per millorar Sant Roc


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Vilafranca
» dijous, 22 de setembre de 2011

L’Ajuntament de Vilafranca i la Parròquia Santa María Magdalena han acordat realitzar el projecte de rehabilitació de l’ermita de Sant Roc, després d’una reunió que tenia lloc aquest dimarts entre l’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, el Regidor de Cultura, Víctor Tena, el rector de la Parròquia, José Aparici i l’arquitecte Jaime Sirera, que presentava l’estudi per a la rehabilitació de l’ermitori, fruit de la visita que es realitzava a Sant Roc el passat 27 de juliol. La voluntat tant de l’Ajuntament com de la Parròquia és la de que no caigue en l’oblit l’ermitori de Sant Roc, que després de 30 anys tancat presenta un estat molt preocupant amb la seua teulada i volta molt deteriorades i amb fortes filtracions d’aigua al seu interior quan es produeixen precipitacions. Fins i tot als darrers anys han caigut troços de la volta.

Ambdués institucions (Ajuntament i Parròquia) no tenen capacitat econòmica per poder abordar la rehabilitació i per això instaran a les administracions provincial i autonòmica per a que col·laboren econòmicament per evitar així el seu enfonsament.

L’ermita de Sant Roc va ser tancada definitivament l’any 1982 ja en un estat prou alarmant i fins ara no s’ha fet cap intervenció en un immoble en el que es considera molt urgent un actuació que puga salvar-lo de caure.

Més informació: | |