Sergio Mantecón s’imposa a Escobar en l’arribada als Ports de la 65 Vilareal-Morella

comarquesnord.cat, Morella
» divendres, 23 de setembre de 2011

La 65ena edició del Gran Premi Vila-real- Morella va tornar a escriure una gran pàgina en la seva llarga història. En una altra carrera apassionant, un grup de vuit corredors va lluitar des del Port d’Ares fins a la meta, per la victòria final. En aquesta escapada marxaven dos grans favorits al triomf final: el campió d’Espanya d’elit, Sergio Mantecón, i el medallista en ciclisme de pista a Atenes, Sergi Escobar. Un gran demarraje del primer a deu quilòmetres de meta, només va poder seguir-ho el segon, que es van disputar la victòria en els últims metres. Una gran victòria de Mantecón que espera passar sense dificultats la segona i última etapa, per proclamar-se vencedor de la general.

La carrera va complir amb els pronòstics i va començar a trencar-se en l’ascensió al primer dels ports de la jornada. A l’arribada a Ares, ja comandaven l’etapa tres corredors, seguits de prop per altres cinc. En passar la primera gran dificultat muntanyenca, el grup de vuit es va recompondre, amb tres ciclistes de l’Universitat Politècnica-Bancaixa, Mantecón, Dario Gadeo i Antonio Miguel, dues del Mútua Llevant, Guillermo Ferrer i Pedro Gregori, el guanyador de l’any passat, Benjamí Prada de Conflent, que en aquesta edició corria al Ciutat de Tarragona, Escobar, del Reyno de Navarra, i Oriol Colomer, del Bicicletes Esteve.

Mancant deu quilòmetres per a la meta, Mantecón va provar culminar la tasca del seu equip, amb un dur atac. Només ho va poder seguir Escobar. Junts, anirien fent lloc fins a aconseguir els 40 segons en amb prou feines dos quilòmetres. La distància es mantindria fins als últims cinc. Va ser llavors, quan el grup perseguidor va afluixar perquè van veure impossible eliminar la distància. La victòria era només cosa de dos corredors habituats als triomfs. En un últim quilòmetre costa per a dalt, tots dos es van deixar tot per intentar escriure el seu nom al costat del de la resta dels vencedors de la clàssica ciclista més longeva de la província. Només podia guanyar un. Mantecón va estrènyer les dents en l’última pujada a 75 metres a meta i Escobar no va poder seguir-li.

La jornada de dissabte decidirà qui és el vencedor de la 65º edició del Gran Premi. Mantecón intentarà fer bons els pronòstics i complir amb allò del que venç a Morella s’adjudica la prova. Per a això, part amb un avantatge de cinc segons sobre Escobar i 1:47 respecte a Guillermo Ferrer. Per equips, la Universitat Politècnica- Bancaixa, té 1:04 segons sobre la Mútua Llevant-Cafemax. Els corredors hauran d’afrontar quatre dificultats muntanyenques, amb ports de tercera categoria, en Ares, Vilafamés, Les Useres i Costur.

El duel en els últims quilòmetres ho van protagonitzar dos autèntics campions. Mantecón és campió en la categoria elit de ciclisme en ruta i campió d’Espanya en mountain bike, mentre que Escobar va aconseguir dues medalles de bronze en persecució individual i per equips, en els jocs olímpics d’Atenes 2004.

El vencedor, Sergio Mantecón, afirmava que “l’equip ha fet un gran treball, tots han donat el 100% i havíem de portar-nos l’etapa”. A més, afegia que “arribava una mica just al final, però ho he provat a 10 quilòmetres i ha sortit bé”. Respecte a l’etapa següent, “espero que aquests cinc segons siguin suficients per vèncer, perquè tenim un equip molt potent”.