La secretària general d’Infraestructures, Rodríguez Piñero, constata l’avançat estat de rehabilitació del castell de Morella



comarquesnord.cat, Morella
» dissabte, 24 de setembre de 2011

La secretària general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Inmaculada Rodríguez Piñero, ha visitat l’avançat estat en què es troba l’obra de consolidació dels murs del Castell, junt a l’aljub de la Tahona, finançades amb càrrec a l’1% cultural. Prèviament, també ha constatat l’avanç de les obres del túnel del Parador. En la visita, ha estat acompanyada del Subdelegat de Govern a Castelló, Antonio Lorenzo, i de l’alcalde de Morella, Ximo Puig, entre altres autoritats.

El primer edil morellà, Ximo Puig, agraïa la col·laboració al Ministeri de Foment, per a poder dur a terme una obra tan important per al castell. Segons Puig, “esta obra ha permés canalitzar les aigües pluvials, per a evitar l’erosió, i consolidar la zona que es va desprendre l’any 2000”. A més, l’obra ha aconseguit una gran millora visual i de serveis, ja que s’ha dotat al castell de dos miradors en les zones d’artilleria, on abans no es podia accedir. Les obres es troben en la seua última fase i finalitzaran en menys d’un mes.

Tant l’alcalde de Morella com la secretària general d’Infraestructures coincidien en que “és molt important la inversió paulatina, però constant en el castell de Morella, per a continuar amb la seua consolidació”. A més, les autoritats han visitat el Palau del Governador, renovat el pas any. Rodríguez Piñero ha quedat sorpresa amb l’estat en què es troba esta instal·lació i ha afirmat que “és un exemple de la bona gestió dels recursos de l’Ajuntament de Morella”.

Més informació: |