Morella participa en l’aniversari de l’Associació Cultural El Maestrat de Terrassa


Etiquetes: , ,

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, i el regidor de festes, Amadeu Bordás, s’han desplaçat a Terrassa, per celebrar el 95º aniversari de fundació de l’Associació Cultural El Maestrat. Allí, s’han reunit amb un centenar de membres d’aquesta organització, que forma part de la colònia morellanocatalana i que dedica les seves jornades anuals a la Mare de Déu de Vallivana. El primer edil morellà, també ha mantingut una trobada amb l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, per establir possibilitats de col·laboració en qüestions de promoció econòmica, activitats culturals o d’una altra índole, en un futur.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, destaca que “la nostra presència en aquesta celebració és un símbol d’agraïment a tanta gent que en el transcurs de la història van haver d’emigrar de Morella per buscar treball, però que mai han perdut la identitat i que han donat la millor cara per la nostra ciutat”. A més, el primer edil destacava que els morellans establerts en aquesta terra catalana sempre han aportat “treball, coratge, serietat i compliment de compromisos davant les dificultats”.

La jornada s’ha iniciat amb una recepció als membres de l’associació i la projecció del vídeo sobre l’Anunci, que va tenir lloc el passat 28 d’agost. Tot seguit, s’ha celebrat una missa en honor a la Verge de Vallivana, a l’Església Sagrada Família de Terrassa i, després, els associats, encapçalats pel seu president, Ramón Daví, i les autoritats, han realitzat un menjar de germanor.

» Sexenni
La gran majoria dels membres de l’Associació Cultural El Maestrat forma part de la colònia morellanocatalana. A la celebració d’aquest diuymenge, també ha assistit el president d’aquesta colònia, Pere Gil. Aquesta organització i la dels morellans absents, entraran a Morella el proper 16 d’agost de 2012, la qual cosa es pot considerar com a primer dia del Sexenni. L’alcalde de Morella, Ximo Puig, afirma que “cal recolzar a la colònia morellanocatalana perquè pugue celebrar la major dignitat el Sexenni”.

Més informació: | |