Palanques recupera el Ball del Corro


Etiquetes:



comarquesnord.cat, Morella
» diumenge, 25 de setembre de 2011

En les festes més assenyalades a Palanques la dolçaina feia ballar homes i dones en una manifestació popular que s’havia perdut en el temps: “el ball del corro”. Aquest cap de setmana moltes més parelles de les que habitualment resideixen al poble, han tornat a marcar el ritme d’aquest característic ball. Ha estat a través de l’Associació Cultural Saboritja, i d’un documental realitzat als anys 80 que s’ha pogut reconstruir aquest ball popular.

No obstant encara queden al poble persones majors que recordaven perfectament haver ballat “el ball del corro”, les més joves el van aprendre el divendres en un taller especial.

Però a Palanques aquest cap de setmana no sols s’ha ballat el “ball del corro”. La música de quatre rondalles de la província ha amenitzat tota la jornada, creant un bureo com els d’abans en el que eren cita per a tots els veïns de la contorna. Gent d’Ortells, de Forcall, de Sorita, de Morella, de Villores…i de moltes altres poblacions, s’ha ajuntat a les de Palanques en aquesta festa tant bonica que ha tornat a plenar el poble de molta animació.

El colofó ha estat el ball de corro. Des de la plaça de l’església, passant per varis carrers de la població, les parelles participants han marcat el pas a ritme de dolçaina, per tornar a fer cap a la placeta de l’Ajuntament. Allí totes en rogles, amb els músics al mig, han reviscut el ball de les grans celebracions.

» VÍDEO: Palanques recupera el Ball del Corro

Més informació: