Remigio Queral guanya a Vilafranca i s’adjudica la Lliga de Curses de Muntanya Castelló Nord

comarquesnord.cat, Vilafranca
» diumenge, 25 de setembre de 2011

Un total de 211 corredors van prendre la sortida en la Cursa Entreparets de Vilafranca, que va tancar la Lliga de Curses de Muntanya Castelló Nord. En la meta el primer lloc va ser para Remigio Queral amb 1h 50′ 12″, el segon lloc va ser para Ezequiel Cuesta Prieto amb 1h 52′ 36″ mentre que el tercer classificat va ser Mario Bonavista amb un temps de 1h 52′ 46″. Entre les noies Silvia Sos va ser la primera classificada en la meta amb un temps de 2h 20′ 03″, li va seguir Sonia Escuriola que va invertir 2h 34′ 45″, mentre que en tercer lloc es va classificar Bea Badal amb un temps de 2h 41′ 12″.

En la classificació general Remigio Queral ha estat el vencedor final. El segon classificat ha estat José Ángel Ebri i el tercer ha estat Javier Robres. Remigio Queral va destacar que ja portava dues temporades intentant fer-se amb la victòria en la Lliga de Cursis de Muntanya Castelló Nord i que, per fi, aquest any, ho ha aconseguit. Ahir va intentar batre el rècord de la carrera Entreparets, encara que finalment va veure que no podia assumir-ho i va afluixar el ritme en la part final.

En dones Silvia Sos, ha estat la vencedora, Sonia Escuriola ha quedat en segona posició mentre que en tercer lloc s’ha classificat Sonia Domingo.

En veterans A a Vilafranca va vèncer Arturo Sanz seguit de José Ramon Bagán i Vicent Beltran. El vencedor de la Lliga en Veterans A ha estat Vicent Gondomar. En veteranes A Juana María Monterde va ser la vencedora, seguida d’Ángela Dols i Josefina Albert. Juana María Monterde es porta el premi de la Lliga.

En la categoria de veterans masculí B Esteban Tena va vèncer en la prova de Vilafranca, seguit de Josep Lluís Segarra i Alberto Casal. Esteban Tena ha aconseguit vèncer en la Lliga. En veteranes B la vencedora de la Lliga ha estat Merxe Carbonell.

La carrera de Vilafranca arribava a la seva quarta edició amb l’actual denominació de Entreparets, encara que la competició es va iniciar fa 14 anys. Els corredors es van enfrontar a un recorregut de 24,5 quilòmetres, amb un desnivell de 850 metres. En el traçat es van establir quatre punts de avituallamiento, tres sòlids i un de líquid. Al voltant de 50 persones s’han encarregat de l’organització. Creu Vermella Vilafranca es va encarregar de l’assistència sanitària, encara que la prova es va desenvolupar sense cap tipus d’incidència. En finalitzar la carrera l’organització va disposar un servei de massatges per a tots els corredors.

A la Plaça d’En Blasco de Vilafranca l’ambient de corredors i aficionats era majúscul. Allí va tenir lloc el lliurament de tots els premis, tant de la carrera de Vilafranca com de la Lliga. Entre els participants no va faltar l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, que és assidu a aquest tipus de competicions en la naturalesa.

Els organitzadors de la Lliga Castelló Nord han destacat la consolidació del campionat, que cada any ha vist com s’incrementaven la proves. la Vall d’Alba, Atzeneta, Vistabella, la Serra d’En Galzeran, Benassal, Morella i Vilafranca integren un complet programa de proves, totes ella amb més de 20 quilòmetres de distància. La que ha comptat amb una participació més nombrosa ha estat la prova de la Vall d’Alba, amb més d’1.200 corredors. En la resta de proves la mitjana s’ha situat entorn dels 300 participants.